Czarne? czy czerwone?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
heja!
Zebrałem się w sobie i prawdopodobnie w ciagu przyszłego miesiąca poddam swoją maszynę wielkiemu remontowi.
Co powiecie na CZARNY lakier?
Fajna jest czerwona Łada, ale strasznie nie lubię tego koloru. Myślałem o ciemnoczerwonym, albo czarnym i sam już nie wiem- pomalować na podobny do oryginalnego, czy black?

Dzis widzialem w krak, 2106, bardzo ciemny granat,czy inny niebieski, tak ciemny ze prawie czarny!
I musze powiedziec ze ten kolor pasowal do niej-czarny-bo z daleka jak czarna wygladala, bardzo ladnie komponowalo sie to z chromami na blotnikach, pasami chromowanymi przez blotniki i drzwi, i chromowanymi listwami na progach!
heh, to moze chromowana zrob!

Dla mnie -> black.
Będzie wyglądać nietuzinkowo (taki kolor nie był chyba w standardzie), a poza tym - łatwo z zaprawkami/wyprawkami (czy jak się toto nazywa), bo czarnej farby nie powinno zabraknąć nawet w GS Kozia Wólka

no to szala się przechyla na czarną stronę mocy, przed chwilą było u mnie zaprzyjaźnione młode małżeństwo i też stawiają na czarny i kontrast z chromami!
Też widziałem granatową, ale czerny lakier to efekt przede wszystkim z bliskiej odległości. Nie mogę sobie jednak wyobrazić małego sedana na czarno (chociaż seicento mam czarne, ale lakier strasznie zaniedbany... z Ładą tak sobie nie będę pozwalał...)
Ale będzie luta!!
R

PUN - czarny jest piękny na klasycznych ładach ( dziś widziałem w Łodzi granatową 2103 Dobrego). Ale z drugiej strony - to poważne wyzwanie jesłi chcesz mieć ciagle czyste auto. Wiem bo skoda , którą jeżdżę jest cimnogranatowa. To koszmar- cile zakurzona i najwięcej w formir wydaje na myjnie))
Paweł

Wiem co jest z sejczolem, ale jak jeszcze pozwalali mi go używac prywatnie, prawie co tydzień było mycie i konkretny wosk. Teraz Łada ma takie warunki i tylko zimą bedzie większy problem.
Dam radę...

Cytat:
2003-07-29 21:10:04, Mariusznia pisze:
a poza tym - łatwo z zaprawkami/wyprawkami (czy jak się toto nazywa), bo czarnej farby nie powinno zabraknąć nawet w GS Kozia Wólka

To, że czarne fleki też są to nie wiedziałem. Ja myślałem, że flakować to można tylko na brązowo (bo najwięcej połatanych samochodów ma właśnie brązowe łaty). No ewentualnie jeszcze można porobić tylko szpachle bez nakładania na to farby. Innego rozwiązania nigdy nie widziałem, nie przypominam sobie.
No chyba, że Mariusz mówisz o błotnikach tudzież progach, wtedy to i owszem, bo na reszcie nadwozia to jeszcze się nie spotkałem z innymi flekami jak w kolorze brązowym.

czarna władzia będzie piekniutka

to ja poproszę!

co do koloru to czarne jest super tylko .... przygotowanie do lakieru jest drogą bardzo trudną ....każda ryska zrobiona zbyt grubym papierem będzie widoczna...każdy dołek w szpachli będzie widoczny ...
Z drugiej strony jeśli zrobisz wszystko jak należy będzie super efekt ...
POWODZENIA

no... tylko, że to znowu TRÓJKA!!!

Kacper, jak ja bym to zrobił, to by cała była taka, jak na zdjęciach widac lewy błotnik...
Mam nadzieję, że oddam ją w dobre ręce- na razie szukam warsztatu i za każdym razem mam obawy...

A mnie podoba się żółty!!!!!!!!!!!!!!!!
Tylko nie blado - żółty, MOCNY KOLOR ŻÓŁTY....

PIotruś- no to - jaki problem? - MAlujemy samarke na żólto?????
Oczywiscie Twoją.
A jak ładnie wyjdzie to moze i ja się zdecyduje??

Tak, a nawet pomarańczowo!!!!!!!!!!

Tylko szukam sponsora chociaż na połowę sumy...

Kondrad, ciągle mamy te same źródła materiałów. Też myślałem o tym, żeby wstawić na forum to zdjęcie na wzór, ale Ty byłeś szybszy. Aczkolwiek to zdjęcie też ukaże się w prezentacji modeli.

Jasna cholera - myslałem ,że się zagotujesz - a ty widze bez żadnego żalu przemalowałbyś swoja białą ksieżniczke na zóltka))
No dobra ja sie zabawię w sponsora i kupie te pare sprayów.
Paweł

Spray-ów??????????
- PROFAN !!!!!
To musi być fachowa robota.....

Za taki kolor oddał bym ... się...

Piotr- ja naprawdę "fachowo" maluje sprayem - widziałes jak wyglądały "poprawki" w mojej samarze??????
Nikt by sie nie poznał ,ze to spray
Paweł

A ja proponuję czarną i walnac na biało dach
Zaraz poszukam foto takiego PF125.Wygląda suuuper(to ten okaz co go kolega Scorpia sprzedawał).
oto link:
czarny kant z białym dachem
pzdr Grzesiek

[ wiadomość edytowana przez: Grzesiek_Bialystok dnia 2003-07-29 22:59:52 ]