Usuniecie walkow balansowych , silnik fiat 16v dohc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy walki balansowe sa w jakis sposob polaczone z magistrala olejowa silnika? wiem ze sa lozyskowane z przodu i z tylu na lozyskach kulowych, czy maja jakas srodkowa panewke?
wiem ze walki sa usuwane czesto w modyfikowanych silnikach, czy to polega poprostu na "wyjmij zaslep zapomnij" czy trzeba jakos przerobic magistrale olejowa{o ile uczestniczy w smarowaniu walkow pod cisnieniem,} narazie o wymianie bloku na wczesna crome wolalbym nie myslec

zamierzam usunac{wykrecic zaslepic} walki balansowe bo gorny niestety przeszkadza w zalozeniu pompy wody z mocowaniem do lapy silnika. jak byly zawieszone silniki w deltach 16v turbo z walkami balansowymi? raczej inaczej niz w deltach1600 8v co? pewnie podobnie jak thema turbo

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2008-08-11 22:48:39 ]

obetnij górny i drób zaslepke,
na srodku mają panewke.
dolny zablokuj bo sie bedzie kręcił

dzieki pioban

pogadaj bart z tomczakiem, przeciez on w swojej delcie wywalal walki i chulalo

ja ich nie odpinalem u siebie ale to bylo auto na droge wiec mi nie zalezalo. mozna po prostu zdjac pase i juz bedzie ok ale wyjac nie mozna chyba ze sie zaslepi srodkowy kanal olejowy na obu walkach a to wlasciwie wiaze sie z wyjeciem silnika.

no tomczak chyba wlasnie tak robil, że zdjął koła, walki zostawil i dał inny pasek i tyle, a one sobie tam lezakowaly.najprosciej i nie masz problemow z zastanawianiem sie co zaslepic a co nie

a po co ten inny pasek?