MotoNews.pl
2 Jak podciągnąć sprzęgło w mk6 (217765/45) - NT

Jak podciągnąć sprzęgło w mk6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam potrzebuje podciągnąć sprzęgło ale nie bardzo wiem jak, bo przy pedle nie zauważyłem jakiegoś miejsca na klucz albo imbus, a pod maską jets jedynie mocowanie linki i tez nie ma żadnej regulacji może ktoś wie jak temu podołać?

nie naciągniesz bo tam jest samo napinacz i pewnie już się skończył skoro jest luz i się dalej nie napina

NIEWIEM CZY JEST LUZ , WIEM żE TRZECI BIEG MI NIE CHCE WCHODZIć i wydaje mi sie ze to przez to ale nie wiem jak temu zaradzić czy wymienić sprzędło czy napinacz co sam niewiem co. ale na zimnym silniku wszystko chodzi oki więc sam juz niewiem za co sie brać

jeżeli nie wchodzi tylko 3eci bieg to nie wina sprzęgła tylko skrzyni. Piszesz że na zimnym jest ok mi to wygląda na synchronizator ,po prosty jak jest zimny to olej jest gęstszy i przy zmianie biegu koła zębate w skrzyni szybciej się zatrzymują i nie jako pomagają synchronizatorowi wyrównać prędkość na rzadszym oleju już sam synchronizator sobie nie radzi ,tak jest moja teoria ale mogę się mylić

niechciała mi czasem wchodzić 3-jka to zmieniłem olej i obecnie mam skrzynie jak w F1 szybka precyzyjna cicha mocna ;]

to w związku z tym mam pytanko gdzie sprawdzić stan oleju w skrzyni lub ewentualnie którędy go wlać bo nie mam bladego pojęcia