Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2003-04-17 16:22:31 proszę o nazywanie topików po imieniu ![]() |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2003-04-17 17:22:52 Jak to co my na to ?
Pierwszy i główny podejrzany to termostat. ![]() Pozdro. |
![]() janooop Warszawa | 2003-04-17 18:53:27 Zapewne jest zablokowany sprawdź go nie jest to drogi wydatek bo termostat zazwyczaj w takich wypadkch szwankuje ![]() |
Tomi TOYOTA DRIVER Corolla Warszawa | 2003-04-18 09:36:58 Termostat??? Juz dwa wymieniłem i nic, nadal wolno sie grzeje i szybko studzi. |
![]() Masterlysy VECTRA EDITION 2000 Skierniewice/Łódź/Białystok | 2003-04-19 23:33:41 Dobry sposób to zakrycie dolotu zimnego powietrza do chłodnicy tak jak robią to ludzie np: w polonezach. Sprzedają nawet takie specjalne plastikowe zasłony do polonezów. W Twoim przypadku wystarzczy zwykła gruba tektura schowna za atrapą tak zeby jej nie było widac. To troche prowizoryczne działanie ale satysfakcja gwarantowana w okresie zimowym. PS. Tylko nie zapomnij wyciągnąć owej zasłony dolotu zimnego powietrza na lato bo w przeciwnym razie zagotuje Ci sie woda w jakims korku a tego chyba bys sobie nie zyczył ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2003-08-12 15:33:35 Miałem identyczny problem zaraz po zakupie auta w zeszłym roku; podczas jazdy na trasie przy temperaturze na zewnątrz w granicach -10ºC wskazówka temperatury spadała momentami poniżej skali a szyby na krawędziach pokryte były lodem... Na początku tego roku nabyłem za 50zł nowy termostat aby następnie poświęcić 2 godz. na jego wymianę (przy odkręcaniu wyokrągliłem nakrętkę pokrywy i trochę czasu zajęło mi szukanie nowej w garażu ![]() |