Hamulce, trace cierpliwość

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam problem z hamulcami, pedał za każdym razem przy naciskaniu wpada w podłoge stało sie to po tym jak składałem samochód po wymianie podłużnic od tamtej pory nie moge odpowietrzyć układu, dzisiaj nawet wymieniłem pompe ale i to nie pomogło, przejechałem sie i hamulce jakieś tam są bo nawet koła sie zblokowały ale pedał miękko schodzi w podłoge. co może być przyczyną?

[Edit by Wojo - ortografia]

[ wiadomość edytowana przez: wiewior83 dnia 2008-08-17 19:23:32 ]

[ wiadomość edytowana przez: wiewior83 dnia 2011-11-27 22:19:43 ]

Może dlatego nie działa bo składasz je tak jak o nich piszesz. Poprawnie: HAMULCE.

oj nie wnikajmy w szczeguły nigdy nie byłem dobry z polaka

popraw ortografie, oczy bola i szukajka nie znajdzie

Cytat:
2008-08-16 15:04:48, wiewior83 pisze:
oj nie wnikajmy w szczeguły nigdy nie byłem dobry z polaka

Widać

pozwolę się dopisać
otóż niedawno pisałem o tym jak pękł mi przewód hamulcowy, wymieniłem go i było ok, wymieniłem płyn w całym układzie, odpowietrzyłem wszystkie 4koła i były brzytwy ale po kilku dniach pedał zaczął łapać mi przy samej podłodze i to w dodatku tak ledwo ledwo... odpowietrzyłem jeszcze raz cały układ i znów gitara niestety po kilku dniach znów to samo...
co może być przyczyną??? pompa napewno się nie zapowietrzyła bo dolewałem płyn gdy zaczynało brakować go w zbiorniczku
nie zauważyłem także żeby go ubywało, stan jest cały czas taki sam...

z góry dziękuję za odpowiedź
pozdrawiam

Panowie a moze macie cos nie tak z servo ??? Przewod od podcisnienia moze nieszczelny ???

Cytat:
2008-08-16 18:52:52, Sjepka pisze:
Panowie a moze macie cos nie tak z servo ??? Przewod od podcisnienia moze nieszczelny ???

jeżeli chodzi o mnie to wszystko z servem i przewodem jest ok, już sprawdzałęm, zaczęło sie po wymianie przewodu

A korektor siły hamowania sprawdzałes ???

Gdzies jest nieszczelnosc .

to jest forum o motoryzacji, czy lekcja ortografii? panowie chyba powinni na inne forum sie zapisać

[ wiadomość edytowana przez: wiewior83 dnia 2008-08-16 19:17:35 ]

Cytat:
2008-08-16 19:10:42, Seba pisze:
Gdzies jest nieszczelnosc .

jakby była nieszczelność to ubywało by płynu a nie ubyło ani kropelki

Cytat:
A korektor siły hamowania sprawdzałes ???

dlaczego mam go sprawdzić?

u mnie jest wszystko szczelne a wydaje mi sie że jak by serwo padło to chociaż na zgaszonym silniku cos by sie działo

Cytat:
jakby była nieszczelność to ubywało by płynu a nie ubyło ani kropelki

Wcale nie musi ubywać, 2 Tyskie że to któryś cylinderek w tylnych kołach

Cytat:
2008-08-16 19:30:57, Kris75 pisze:
Wcale nie musi ubywać, 2 Tyskie że to któryś cylinderek w tylnych kołach

wymieniałem z tyłu szczęki i cylinderki w styczniu ale jutro tam zajrzę...

w tej chwili mam pedał całkowicie przy samej podłodze i hamuje tak jakby chciał a nie mógł , jak pompuję pedałem na zgaszonym silniku robi się twardy i bierze od góry ale jak tylko odpalam wpada do samej podłogi

ABeesik masz?

Cytat:
w tej chwili mam pedał całkowicie przy samej podłodze i hamuje tak jakby chciał a nie mógł , jak pompuję pedałem na zgaszonym silniku robi się twardy i bierze od góry ale jak tylko odpalam wpada do samej podłogi

żle odpowietrzony układ ,napisz jak go odpowietrzasz

ABSu nie mam, zaczynałem odpowietrzać od tylnego prawego koła, później lewy tył, prawy przód i lewy przód, zanim odkręcałem odpowietrznik tata siedział w srodku i pompował mniejwięcej 5-6x podpompował i wtedy dopiero odkręcałem odpowietrznik. płyn sobie trysnął i zanim podnióśł nogę z pedału odpowietrznik był skręcony.

odpowietrzałem już tak dwu krotnie i za każdym razem zapowietrza się na nowo. już mnie to zaczyna drażnic

tylne cylinderki masz szczelne ?

Cytat:
2008-08-16 20:09:36, kamil76 pisze:
tylne cylinderki masz szczelne ?

w styczniu zakładałem nówki sztuki wraz ze szczękami...
ale byłem przed chwileczką zrobić runde do sklepu i zauważyłem że przy cofaniu ten hamulec bierze elegancko. do przodu jest tragedia ale jak jadę do tyłu bierze wysoko.
odniosłem uczucie że w momencie wciskania pedału i momencie zetknięcia szczękuffff z bębnem pedał podchodzi do góry
jak strzelił mi przewód to dojechałem do domu "na ręcznym" czy mogły przypalić mi się szczęki?