[126p] buduje się kolejna replika rajdówki OBR-SM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od czasu jak zobaczyłem w starej gazecie zdjęcia fabrycznej rajdówki z OBR-u na rajdzie akropolu po głowie zaczął mi chodzić pomysł, żeby zbudować replikę takiego samochodu.
Wiem, że parę osób już zbudowało takie auta, ale chciałem mieć swoją replikę OBeRka.

Jako wzór przyjąłem maluszka z rajdu akropolu 84:

oraz maluszka znalezionego na stronie dooh-a:

Za bazę posłuży wersja eksportowa (numer nadwozia zaczyna się od ZFA)
Rocznik 83, przebieg 80000, blacha prawie oryginalna (wymieniony tylko przedni pas), autko w dobrym stanie, ale parę blach z przodu trzeba wymienić.

te zdjęcia zrobił poprzedni właściciel.
Najpierw miałem pomysł, żeby postarzyć moją replikę na pierwszą wersję:

Później jednak doszedłem do wniosku, że lepiej zgodnie z rocznikiem:

Autko w tej chwili stoi u blacharza i czeka na wymianę paru blach:

ostatnia fotka przed wyjazdem do blacharza, na wiosnę będzie klatka i autko zostanie (mam nadzieję) pomalowane w charakterystyczne biało-błękitne barwy.

Parę części jakie zagoszczą w maluszku:

[ wiadomość edytowana przez: dave-rallymaniak dnia 2006-12-03 22:05:16 ]

[ wiadomość edytowana przez: dave-rallymaniak dnia 2007-01-18 12:31:41 ]

Więc jednak ...
Powodzenia i miłej zabawy.

pare blach
Powiedz prosze ile u Ciebie te blaachy kosztowaly? z rozbiciem na poszczegolne elementy a nie razem

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2006-12-03 21:19:39 ]

ja cie znam 3 lata i nadal nic niezdzialales. mam nadzieje ze tym razem w koncu cos stworzysz:p

Jaki lol

Jak juz cos na poważnie zrobisz to siepochwal, bo to że załozyłeś do starego maluch halogeny i wyszperałeś w necie zdjecia OBRowskiej rajdówki to jeszcze nie "budująca sie replika"

w dodatku te halogeny to chyba po pijaku zalozone bo tak krzywo , ale pomysl na zbudowanie repliki fajny bo chyba nie widzialem jeszcze takiej repliki zrobil juz ktos z tego forum cosik takiego? poka poka jak cos

Przebóg, przedni pas z śp. pierda Może zrób przy okazji replikę mojego śp. włocha z fabrycznie krzywą płytą podłogową?

Cytat:
2006-12-03 21:55:50, rejser pisze:
zrobil juz ktos z tego forum cosik takiego? poka poka jak cos

Widynek......:

tu masz zblizenie przedniej maski

własnie co z jego autem, bo z tego co pamiętam to rozbite było

e tam rozbite...widynek przepija je po czesci

z tego co ostatnio mowil to narazie stoi... i ze bedzie chcial go zrobic jeszcze ale kiedy......... tego nawet najstarsi gorale nie wiedza...

Co do wiernosci repliki to co z silnikiem czy bedzie taki jak ten z rajdu AC.????

Cytat:
2006-12-03 21:47:23, Jesion128 pisze:
wyszperałeś w necie zdjecia OBRowskiej rajdówki

jakbys chcial wiedziec wszystkie te fotki to dave skanowal i umiescil niegdys w necie we wslasnej osobie

ja probuje stworzyc cos takiego

no Graphic powodzenia w pracach, OBR w innym kolorze

Cytat:
jakbys chcial wiedziec wszystkie te fotki to dave skanowal i umiescil niegdys w necie we wslasnej osobie

może nie wszystkie, tylko te 2 a akropolu

Cytat:
Co do wiernosci repliki to co z silnikiem czy bedzie taki jak ten z rajdu AC.????

nie wiem jaki dokładnie był silnik na rajdzie akropolu, ale u mnie będzie założony silnik w pełnej A-grupowej specyfikacji po Kajetanowiczu.

Cytat:
w dodatku te halogeny to chyba po pijaku zalozone bo tak krzywo

te halogeny tak specjalnie próbnie założone jak będzie wyglądać lepiej, na nowym przednim pasie od Krzemowego będą już prosto

Cytat:
Jaki lol

Jak juz cos na poważnie zrobisz to siepochwal, bo to że załozyłeś do starego maluch halogeny i wyszperałeś w necie zdjecia OBRowskiej rajdówki to jeszcze nie "budująca sie replika"

każdy od czegoś zaczyna
autko właśnie stoi u blacharza z wyciętym błotnikiem i w tej chwili nie ma się czym pochwalić rzeczywiście.
tak se założyłem temat z nudów, a na wiosnę myślę że będzie się czym pochwalić

Cytat:
2006-12-03 22:38:13, SzymonX pisze:
z tego co ostatnio mowil to narazie stoi... i ze bedzie chcial go zrobic jeszcze ale kiedy......... tego nawet najstarsi gorale nie wiedza...

To Widyn jeszcze zyje ??????

Mam kilka fotek fabrycznych maluchów od Pana Wieśka Cygana, trza by je wreszcie zeskanowaci Wam pokazac

Cytat:
2006-12-03 21:55:50, rejser pisze:
zrobil juz ktos z tego forum cosik takiego? poka poka jak cos

Foty w profilu ... oczywiście ułańska fantazja troche mnie poniosła i nie jest to "wierna" replika

a ma ktos z forum wierną w 100% replike ?

ot: Zycze powodzenia w budowie repliki jak bedziesz mial jakies nowe foty to zapodaj, obadamy, a jak tam sie głowica i cylindry z tłokami sprawują do 600?? Zrobiles z tego jakis pozytek

Cytat:
2006-12-04 01:39:18, LoRd_S pisze:
To Widyn jeszcze zyje ??????

ano zyje zyje ..... i dupsko wozi tojotą (jesli mnie pamiec nie myli )

[ wiadomość edytowana przez: SzymonX dnia 2006-12-06 20:48:01 ]