| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ostry Opel Omega 2.5DTI Gdańsk | 2003-07-18 08:34:28 Hejka Wszystkim!
Moja Prośba jest taka: niech ktoś mi powie jak zdjąć w Omie B (klimatronic) zegary, wyświetlacz i całą deskę rozdzielczą Proszę w miare możliwości o dokładny opis. W serwisie dowiedziałem się, żeby wymienić nagrzewnicę w Bestii w wersji z klimatyzacją, trzeba zdjąć deskę rozdzielczą. Fajowe rozwiązanie co Mam już zdjęty schowek, konsole środkową, nawiew prawy Z góry dzięki |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2003-07-18 10:40:47 Poszperaj w archiwum o ile pamiętam wszystko jest tam napisane |
ostry Opel Omega 2.5DTI Gdańsk | 2003-07-28 16:26:35 Hejka!
Bestyja Usterka o której wspominałem wcześniej (myśląc, że pękła mi nagrzewnica) kosztowała mnie 134,50zł + od cholery własnej siły roboczej wraz z żoną Zdjąłem całą deskę rozdzielczą (totalnie wszystko) łącznie z poduszkami powietrznymi, kierownicą itd. itp. Zostały zwoje kabli i blacha - raczej niemiły widok. Robiłem zdjęcia, umieszcze je wraz z opisem w sieci, ale to już po urlopie, czyli po 18 sierpnia. Sedno sprawy jest takie - uszkodzona część okazała się być pod maską Ale teraz możecie do mnie walić jak w dym co i jak się rozbiera Pozdr |
Vincent Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-07-29 11:21:36 Witam
Mam rozumieć Ostry, że wiesz jak się dostać do żarówek oświetlenia zegarów. Nie wiem jak wy ale uważam że to białe oświetlenie jest tak bezpłciowe że od samego początku jak mam Omegę to myślę o jego zmianie. A więc pytanko czy dostałeś się także do tych żarówek? PZDR Vincent |
ostry Opel Omega 2.5DTI Gdańsk | 2003-07-29 12:53:07 Zegary owszem zdjalem, ale nie przygladalem sie jak dostac sie do zarowek.
o zegarach napisze po 16godz. Teraz nie moge |
ostry Opel Omega 2.5DTI Gdańsk | 2003-07-29 16:17:00 A więc jak zdjąć zegary (też się dowiadywałem, ale teraz jestem już mądry 1. Zdjąć nawiewy środkowe 2. Pod nimi z lewej strony jest śruba trzymająca liczniki 3. Zdjąć pokrywę górną przy kierownicy (obrócić kierownicę o 90 st. w prawo i od przodu widzimy pod zaślepką śrubę, to samo robimy w drugą stronę) 4. Po zdjęciu pokrywy widzimy drugą śrubę trzymającą liczniki 5. Odchylamy liczniki do siebie z prawej strony (tam gdzie wyświetlacz komputera), wkładamy od tyłu rękę i zdejmujemy dwie wtyczki. 6. Odchylamy liczniki dalej do siebie i wyciągamy w prawo (w stronę fotela pasażera) I już Tak jak wspomniałem nie przyglądałem się jak dalej rozebrać zegary i dostać się do ich podświetlenia. Przy okazji dziękuję jeszcze tym, którzy podczas mojej pracy ratowali mnie różnymi cennymi informacjami. Pozdrawiam |