Było sobie espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tydzien temu sprzedałem swoje espero.96 rok poszedł za 4000,ogólnie stan mechaniki był bardzo dobry tylko blacha praktycznie w obydwu progach,ranty drzwi ,tylna klapa zaczeła znikać(trzymała się na lakierze)I teraz pytanko co kupić z tych wymienionych:
opel vectra 99r kombi czy lagune 00r kombi.laguna posiada lepsze wyposazenie niz vectra ole z zasłyszanych opini vectra wypada lepiej pod względem awaryjnosci Co radzicie żeby kupić

Jak Laguna taka jak Pitera, czy Kinii, to bierz Reno

wzialbym renie, przynajmniej nie bedziesz sie martwil drugi raz za x lat ze Ci sie klapa na lakierze trzyma

No i mam nowe autko:
opel vectra kombi99r 2.0 16v benzyna-sprowadzony ze szwajcari,full opcja bez skóry.Autko w nienagannym stanie sprawdzone na stacji diagnostycznej,151 000 przebiegu.wrzuce potem pare fotek i ciekaw bedę waszych opini co do tego samochodu

Cytat:
2008-08-08 18:18:57, bartos79 pisze:
ciekaw bedę waszych opini co do tego samochodu

Standardowo kilka osób napisze, że kupiłeś złoma. No i zdarzy się wypowiedź, że Espero to przy tym Maybach.

Złomguna czy vektra to chyba porównywalny poziom. Złomguna ma lepsze wyposażenie, ale jest delikatniejsza, natomiast vektra ma problemy ze rdzą niestety.

Cytat:
2008-08-08 19:22:23, piotr_ek pisze:
Złomguna czy vektra to chyba porównywalny poziom. Złomguna ma lepsze wyposażenie, ale jest delikatniejsza, natomiast vektra ma problemy ze rdzą niestety.

Co do rudej, to zależy od egz. - generalnie dobrze nie jest, ale tragedii nie ma.
A francuzy od "wiek wieków" mają lepszy wypas.
Choć skoro auto z krainy banków, to pewnie też nie golas.

Stosunkowo prosta mechanika, części w normalnych cenach, przyzwoite wozidło. Oby się sprawowało.

Ile Cię kosztowała ta Vektrunia?Chorowałem na taką przed zakupem Esperaka.

Cytat:
No i mam nowe autko: opel vectra kombi99r 2.0 16v benzyna-sprowadzony ze szwajcari,full opcja bez skóry.

Chłopaki pogadały, cobyś wziął renię ...
A Ty i tak swoje.
Ale vectra to dobre auto. Trochę stare, ale dobre.

ze wszystkimi oplatami kosztowala 14 500pln,Laguny nie kupiłem tylko dlatego że co ciekawsza okazja była juz sprzątnieta z przed nosa,a padło na vectre że na duch potrzebowałem auta

Cytat:
No i mam nowe autko: opel vectra kombi99r 2.0 16v benzyna-sprowadzony ze szwajcari,full opcja bez skóry.Autko w nienagannym stanie sprawdzone na stacji diagnostycznej,151 000 przebiegu.wrzuce potem pare fotek i ciekaw bedę waszych opini co do tego samochodu

gratulacje zakupu kolejnego złomu i byle do przodu ale full opcja to full wypas i skóra musi być a tak to jest taki jakiś semi wypas albo pół wypas. Tylko silnik ciutek nadwymiarowy do normalnej -przepisowej jazdy zbyteczny - ta moc się tylko marnuje a paliwo żre - 1,6 zadowolił by się co najmniej 1 l mniej a to robi 5-6 zł różnicy na każde 100 km ale to taka musztarda po obiedzie -pewnie wyboru nie miałeś jak piszesz i brałeś co było, tak to jest jak się patrzy to aut full ale coś sensownego wybrać to ciężko jak ch....

Cytat:
2008-08-12 22:45:09, rudi pisze:
ta moc się tylko marnuje a paliwo żre - 1,6 zadowolił by się co najmniej 1 l mniej a to robi 5-6 zł różnicy na każde 100 km

I byłby po włączeniu klimy królem prawego pasa.

Rudi- silnik 1.6 do kombi to naprawde wielka oszczedność paliwa , zyłowanie silnika i napewno gorzej wychodzi z tą oszczendnościa benzyny. 2.0 wydaje mi się ze jest jak najbardziej odpowiednim motorem.Jeżdze zazwyczaj z rodziną (4 osoby)+połowa bagażnika zapełniona.
Pozdrawiam

Cytat:
2008-08-13 12:23:21, bartos79 pisze:
Rudi- silnik 1.6 do kombi to naprawde wielka oszczedność paliwa , zyłowanie silnika i napewno gorzej wychodzi z tą oszczendnościa benzyny.

Do wyboru masz albo żyłowanie silnika (które zwykle mało daje) i wtedy zużycie paliwa w silniku 1,6 jest porównywalne ze zużyciem paliwa w silniku 2,0, albo zostać mistrzem prawego pasa i wtedy zużycie paliwa będzie prawie katalogowe. Ja tam wolę zużycie większe o 1l i pewność, że jak zaczynam wyprzedzać to wyprzedzanie zakończę.
Na szczęście katalogowe zużycia paliwa mają niewiele wspólnego z prawdą i moja złomguna powyżej 8,5l nie chce wyjść.

Piotrek -zgadzem się z tobą

Popieram jak na kombi silnik 2.0 jest w sam raz

Cytat:
2008-08-13 18:38:08, bartos79 pisze:
Piotrek -zgadzem się z tobą

I znów okazało się, że jestem Bogiem
A rudiego nie słuchajcie - on chciałby mieć auto z silnikiem o pojemności 1.0, mocy 150 KM i zużyciu paliwa max.6l/100 km no i koniecznie złomero by to musiało być.

Cytat:
2008-08-13 21:19:50, piotr_ek pisze:
I znów okazało się, że jestem Bogiem A rudiego nie słuchajcie - on chciałby mieć auto z silnikiem o pojemności 1.0, mocy 150 KM i zużyciu paliwa max.6l/100 km no i koniecznie złomero by to musiało być.

szczególnie ze dopiero 2,0 jakos jedzie w vectsze--długie przełozenia
ps
1.0 oczywiscie z turbo i kompresorem to bardzo przyszłosciowe rozwiązanie popatrzcie na silniki TFSI
bedzie toto mało paliło przy spokojnej jezdzie i miało moc kiedy potrzeba

Spoko
Fajne autko. Oby się nie psuło no i ... zmieniłeś skarbonkę na większą

Ze względu na to ze Renaty łatwo się przerabia, mój obecny szef sprowadzał kilka lat wstecz te autka (wersje wypasione) gdzie ku mojemu zdziwnieu blacha w tych autkach była wogole nie naruszona przez rudą. Samochody miały średnio 6-8 lat i ani śladu brania.

Cytat:
No i mam nowe autko: opel vectra kombi99r 2.0 16v benzyna-sprowadzony ze szwajcari,full opcja bez skóry.Autko w nienagannym stanie sprawdzone na stacji diagnostycznej,151 000 przebiegu.wrzuce potem pare fotek i ciekaw bedę waszych opini co do tego samochodu

Gratki zakupu, tylko skórka by się przydała