MotoNews.pl

Avensis 1,8 02 po zał. lpg chla olej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
PO zainstalowaniu sekwencyjnego gazu samochód zaczą na potęgę brać olej mam na liczniku 75tys. więc co się mogło stać??? bierze co najmniej litr (Castrol RS 0W40) na 1500 km albo i więcej. kopci przy dawaniu w palnik jak lokomotywa. Przecież to prawie nówka sztuka . Zaczyna mnie szlag trafiać z toyotą : półoś cieknie, chamulce zwichrowane, na jałowym telepie, uszczelki wyją powyżej 120. samochód ma 3 lata. @$&^%%$# Spadku mocy niezauważyłem

[ wiadomość edytowana przez: Wiler dnia 2005-12-28 11:54:22 ]

Jak śmigasz na castrolu RS to się nie powinieneś dziwić że zaczęła brać olej przy 75 tys. Zmień na MOBILA 5W50 lub jakiś innej firmy ale jak najszybciej wylej castrol.

Gazownicy nawiercali kolektor dolotowy żeby założyć wtryski LPG Pytanie czy demontowali kolektor dolotowy??
Jeśli nie to opiłki mogły porysować gładź cylindrów a to już porażka na maxa.

[ wiadomość edytowana przez: Kryspin dnia 2005-12-28 12:07:57 ]

to plastikowy kolektor więc ew. opiłki raczej niepowimmy zaszkodzić

Cytat:
2005-12-28 12:30:58, Wiler pisze:
to plastikowy kolektor więc ew. opiłki raczej niepowimmy zaszkodzić

O ile np uszczelniacze zaworów nie rozpuszczają się od syfu który powstał w wyniku spalania plastiku..

A jeśli chodzi o Castrol .. zobacz w wyszukiwarce.

Pozdrawiam

Witam!
Gazownicy wiele potrafią spieprzyć w samochodzie. Mój poprzedni wózek "pierdział" po przeróbce przez miesiąc bo cewke uszkodzili, znajomy miał z tego powodu prawie że generalny remony silnika w nissanie po przeróbce na gaz.
W ogóle przeróbka nowych samochodów na gaz to spore ryzyko. Ale jak "przeżyje" operacje to wtedy można już jeździć )

Kryspin ma rację_WYLEJ TO ŚWIŃSTWO A ZALEJ PRAWDZIWY OLEJ,może jeszcze pomoże

Witam. Wiem co przechodzisz,ja mam to samo tylko bez gazu.Narazie swoją AVE testuję z olejem .Na dolewce Mobilu1 5w-50 jeden litr zrobiłem ok 1500 km i chyba dojde do ok 2000km do min stanu .Jak dojde do min to wymienię na Mobil1 5w-50 .Mam nadzieję że będzie lepiej.Jest nas tu z tym problemem sporo ,melduj co się dalej dzieje .Pozdrawiam na Nowy Roczek.AVECARINA

jestem twardy nic nierobie hehe aktualnie litr na 500 km hehe

Cytat:
2008-01-16 15:10:34, Wiler pisze:
jestem twardy nic nierobie hehe aktualnie litr na 500 km hehe

Hardcore... pod domem masz chyba cysterne z olejem?

Cytat:
2005-12-28 11:47:33, Wiler pisze:
PO zainstalowaniu sekwencyjnego gazu samochód zaczą na potęgę brać olej mam na liczniku 75tys. więc co się mogło stać??? bierze co najmniej litr (Castrol RS 0W40) na 1500 km albo i więcej. kopci przy dawaniu w palnik jak lokomotywa. Przecież to prawie nówka sztuka . Zaczyna mnie szlag trafiać z toyotą : półoś cieknie, chamulce zwichrowane, na jałowym telepie, uszczelki wyją powyżej 120. samochód ma 3 lata. @$&^%%$# Spadku mocy niezauważyłem [ wiadomość edytowana przez: Wiler dnia 2005-12-28 11:54:22 ]

Podobno ma byc promocja Radosna wiosna z Castro,do kazdej Toyoty otrzymasz 300L Castrola gratis, na najblizsze pol roku exploatacji.
A powaznie to wymien uszczelniacze prowadnic zaworowych,gaz zawiera siarke ktora powoduje twardnienie pekanie i rozpad gumy.
Jak nie przestanie to lepiej sprzedaj olejorzlopa.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Z tym Castrolem to chyba troche przesadzacie moja corolla 4E-FE na zegarze 210 tys. od 15tys. gaz jeżdże na magnatecu 10W/40 spalanie ok 1L na 10tys.

Cytat:
2008-01-17 13:04:39, marcin06ge pisze:
Z tym Castrolem to chyba troche przesadzacie moja corolla 4E-FE na zegarze 210 tys. od 15tys. gaz jeżdże na magnatecu 10W/40 spalanie ok 1L na 10tys.

Bo nie kazdy Castrol jest taki tragiczny,najgorszy jest SLX

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Zmiękłem oddałem mojego dwusuwa do magików na wymianę uszczelniaczy i pierścionków, zobaczymy

No no , 2.5 roku minelo

Sprawdzales kompresje ?

Po co jak pali olej to kompresja może być jeszcze lepsza bo olej uszczelnia dodatkowo drugi pierścień