Polonez dizel i fiat dizel ;]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ptanie dla znawcow tematu czy silnik z poldasa dizla wchodz bez problemu do kanta . chodzi o mocowania belke przednia czy nic nie chaczy i ile miejsca jest miedzy silnikiem a chlodnica ? czy wal w poldku jest krotszy dluszy ?

Diesla to nie wiem ale wiem ze ten badziew ROVEROWSKI wchodzi.A z chlodnica na styk.

Był jakiś czas temu na otomoto wiśniowy kant z silnikiem z caro diesla, więc jakoś się pewnie da, chociaż wielu teoretyków twierdzi, że nie.

Na pewno da sie w 2 stronę bo jeździ u nas Truck niegdyś dezel teraz benzyna
A to znalazłem na forum

[ wiadomość edytowana przez: Piotrek42gv dnia 2008-08-19 21:31:08 ]

o jaka menda na tym zdjeciu

A to chyba Ty bo z Twojego posta chwyciłem to foto

nie to rafal ale jaki mlody, lol prawie go nie poznalem

tu chodzi o cos troche innego bo silnik w poldu dizlu jest z seri peugot citroen XU sa tez takie same silniki z seri XU w bezynie np mam okazie kupic taki silnik xu na tym samym bloku co diesel 2.0 155 kucy i dlatego pytam jak ten diesel pasuje do fiata bo jak on pasuje bez problemu to i te 2.0 mi wejdzie bez problemu ;]

ło kurde silnik z "beczki W123" w DFie sąsiad taksówkarz miał kiedys 200D w borwiczu C klasie

Cytat:
2008-08-20 00:41:27, qbus125rally pisze:
ło kurde silnik z "beczki W123" w DFie sąsiad taksówkarz miał kiedys 200D w borwiczu C klasie

to nie z beczki...
starszy jeszcze wch...

dobra panowie ale tu nie chodzi wcale o silnik z beczki czy tez innego mesia pytanie brzmi czy silnik z poldka wejdzie bez problemow do fiata ? diesel oczywiscie

zawsze będa jakies schody , ale jak mieści się w poldku to upchnie się w kancie , a jak masz szlifierke i miga to już wogule bez stresu nawet z kamaza silnik upchniesz

Wejdzie, ale chłodnice bedziesz musiał wozić w bagazniku, chyba ze cofniesz go ze skrzynia jakies 7 cm do tyłu.

Maliniak Drift diesel ? no nie
chłodnica do driftu umieszczona z tyłu bardzo wskazana

Cytat:
2008-08-21 09:31:06, jose pisze:
Wejdzie, ale chłodnice bedziesz musiał wozić w bagazniku, chyba ze cofniesz go ze skrzynia jakies 7 cm do tyłu.

albo ja przesunie do przodu...

kurka wodna ... ale pod belka nie bedzie problemow przednia czy sie roznila ? miedzy dizlem a bezykna

[ wiadomość edytowana przez: Maliniak dnia 2008-08-22 00:37:33 ]