Problem z elektryką - "zdycha" bez powodu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w escotrcie mk6 pojawił mi sie ostatnio nietypowy problem (urzyłem wyrukiwarki). Otóż co jakies 2 dni auto całkowicie odmawia posłuszeństwa - np. podczs jazdy gaśnie bez powodu, znikają kontrolnki i światła, natomiast radio zostaje (podpięte poza stacyjką). Często równiez nie chce odpalić, mając podobne objawy. Całość przypomina błąd immobilasera, tyle że go nie mam. Sprawdzany był akumulator i ładowanie alternatora, napięcia na przewodach - słowem na urządzeniach pomiarowych wszystko ok, a mimo to problem nie ustępuje. W gdzie szukać rozwiązania - wstępnie planuje rozłożyć i złożyć instalację, ale może to jakaś pierdoła i dlatego zwracam się z prośba o rozwiązanie.
pozdrowienia

a jak wyglada sprawa ze skrzynka bezpiecznikow?? bo to przewaznie głowna winowajczyni moze tez ktorys przekaznik szwankuje.. ja kiedys miałem problem ze 6-cio stopniowa regulacja pracy wycieraczki i było w szkrzynce walniete cos za to odpowiedzialne wymieniłem na nowa no i przekaznik tez raz działał a raz nie.. proponuje sprawdzic anuz to własciwy trop..

[ wiadomość edytowana przez: chalu87 dnia 2008-08-25 10:08:02 ]

Cytat:
2008-08-25 10:07:30, chalu87 pisze:
a jak wyglada sprawa ze skrzynka bezpiecznikow?? bo to przewaznie głowna winowajczyni moze tez ktorys przekaznik szwankuje.. ja kiedys miałem problem ze 6-cio stopniowa regulacja pracy wycieraczki i było w szkrzynce walniete cos za to odpowiedzialne wymieniłem na nowa no i przekaznik tez raz działał a raz nie.. proponuje sprawdzic anuz to własciwy trop.. [ wiadomość edytowana przez: chalu87 dnia 2008-08-25 10:08:02 ]

też ja podejżewam cos w skrzynce, narazie i tak auto musi jeździc jak jest więc jedynie chciałem upewnić sie czy komus cos podobnego sie przytrafiło.

Najgorsze jest to, że nie mam symptomów awarii, tylko nagle wszystko pada

a weźcie ludzie.. nikt się na elektryce nie zna a wszyscy krzyczą "skrzynka skrzynka skrzynka!"... żenada. mi też wszyscy krzyczeli o skrzynce, kupiłem nową a tu co? oczywiście że nie skrzynka. pojechałem do elektryka i się okazało że skrzynka była dobra, a winowajcą był jeden z plusów do niej dochodzących... więc nie kombinuj sam, jedź do elektryka (ale takiego jakiegoś pasjonata, nie w zakładzie bo taki zedrze) i problem się wyjaśni. Mi wszystkie problemy (skaczący obrotek, wariactwa, gaśnięćie, przerywanie, brak odpalania etc) usunął za 50zł...... u ciebie może i skrzynka ale jedź do elektryka. każdy ci powie "panie skrzynka to ostatnia rzecz jaka się może zepsuć".

Cytat:
2008-08-25 11:26:13, yezXR3i pisze:
a weźcie ludzie.. nikt się na elektryce nie zna a wszyscy krzyczą "skrzynka skrzynka skrzynka!"... żenada. mi też wszyscy krzyczeli o skrzynce, kupiłem nową a tu co? oczywiście że nie skrzynka. pojechałem do elektryka i się okazało że skrzynka była dobra, a winowajcą był jeden z plusów do niej dochodzących... więc nie kombinuj sam, jedź do elektryka (ale takiego jakiegoś pasjonata, nie w zakładzie bo taki zedrze) i problem się wyjaśni. Mi wszystkie problemy (skaczący obrotek, wariactwa, gaśnięćie, przerywanie, brak odpalania etc) usunął za 50zł...... u ciebie może i skrzynka ale jedź do elektryka. każdy ci powie "panie skrzynka to ostatnia rzecz jaka się może zepsuć".

I po co ten elektryk??? To juz ostatecznosc... Na poczatek proponuje posprawdzac czyt. wyczyscic wszystkie kostki i polaczenia i fuknac jakims kontakt sprayem... Szczegolnie dobrze obejzyj czyt. wyczysc kostki przy EDISIE, bo to cholerstwo jest tak h***** zamontowane w Essim ze cala woda sciekajaca z maski leje sie po nim(tez mialem ten problem i proponuje przeniesc Edisa w inne miejsce, w silniku tam gdzie bedzie mial sucho) Nastepnie obejzyj dobrze polaczeni przewodow z rozrusznikiem, i na koncu przy aku powinna byc kostka ktora laczy przewod biegnacy od rozrusznika do stacyjki, wywal ja i wstaw zwykla kostke skrecana... Daj znac o efektach... Aha jak chcesz to posluchaj Yeza jesli boisz sie tego wyzwania... To tyle z mojej strony