Pytanko na temat alarmu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
koledzy kto mi potpowie mam alarm tesor i czy do tego alarmu potszebuje jeszcze sterownik centralnego zamka czy bedzie chodził bez sterownika zamek z centrali alarmu wychodzi zaryglowanie i odryglowanie i jak to mam połaczyc z gury dziekuje i pozdrawiam wszystkich

A masz zamek w aucie czy chcesz dopiero zalozyc???

dopiero bede zakładał zamek
i jeszcze chciałbym sie spytac co mogłem zle podłaczyc w alarmie ze kiedy odpalam auto to odzywa sie syrena kiedy auto zapali to juz jest ok

Cytat:
2008-11-17 09:20:57, benio_vs pisze:
dopiero bede zakładał zamek i jeszcze chciałbym sie spytac co mogłem zle podłaczyc w alarmie ze kiedy odpalam auto to odzywa sie syrena kiedy auto zapali to juz jest ok

Podpiales mase alarmu,nie do masy tylko do jakiegos obwodu np rozrusznika i jak krecisz to tam juz niema masy.
W komplecie zamka masz sterownik ktory wysterujesz alarmem.

a bez tego sterownika nie da rady podłaczy jakos inaczej zeby grało mam steownik ale z nim cos jest nie tak moze jest jakis inny sposub podłaczenia bez sterownika

a moze wie ktos z kolegów czy od alarmu musze kable ciagnac do karzdej krancowki czy moge gdzies jeden kabelek potpiac i gdzie taki kabel moge znalezdz chodzi mi dokładnie o toyote celice z 92 roku

ok to juz tez znalazlem