Dusi przy ruszaniu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam! kłopot polega na tym, że jak ruszam to przez 1sek czuć, że zaczyna ciągnąć, a po chwili jakby mocy brakowało i normalnie masakra czego to może być wina ? nie jest to regułą co go musi tak dusić ? silnik 1.3 bez katalizatora. Może być kolektor wydechowy zapchany ? np: na 2 jak go kręce na wyższe obroty to nic się nie dzieje i jeszcze jest jeden problem przy dodawaniu i odejmowaniu gazu samochód szarpie ...?
Pozdrawiam nitro-FEFK

zerknij w wyszukiwarce.Może być silnik krokowy ale tak naprawde na szarpanie i spadek mocy nikt chyba jeszcze nie znalazł rozwiązania.Ja sam tak mam czasami i zyję z tym jakoś w tych przypadkach ciężko zdiagnozować bo może być dużo przyczyn

ja mam taki problem, że nie można ruszyć bez gazu na samym sprzęgle. zaczyna sie dusić i gaśnie. Przy ruszaniu trzeba "gazować" bo inaczej padaka. Na luzie jest tak, że jak dodam mocno gazu to w samochodzie najpierw obroty spadają a dopiero jak spadną do około 700 obrotów to zaczynają iśc w górę.

U mnie dusi przy ruszaniu ale tylko prze pierwsze 5 minut jak jest silnik zimny. Co może by tego przyczyną? Ssanie?