| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Piotrek42gv 125p/126p Nałęczów k/Lublina | 2009-02-17 19:50:57 Witam
Zabrałem sie za gazowanie mojego fiata 125p no i mam problem z podłączeniem parownika chodzi o to że mam wolny wężyk do parownika jak sie nie myle wcześniej jak miałem pod maską 1.5 OHV ten wężyk podpięty był do kolektora ssacego a teraz nie bardzo wiem co z nim zrobić gdzie podłączyć dodam ze wsadziłem 1.8dohc. Instalacja to LOVATO do gaźnika zwykłą z dużego fiata. Czy stanie sie coś jak nie podłącze tego przewodu?? |
Piotrek42gv 125p/126p Nałęczów k/Lublina | 2009-02-17 21:33:59 A spalanie nie wzrośnie jakoś drastycznie?? I co masz na myśli mówiąc szczelność miedzy gaźnikiem, a mikserem?? Tzn chodzi mi o to że w DOHC mam mikser w obudowie filtra powietrza a nie tak jak w polonezie po obudową. Będzie to mieć jakiś wpływ?? |
marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2009-02-17 22:28:15 Chwila chwila. Zidentyfikul dokladnie co to za wezyk, albo chociaz podaj jego srednice. Moze to byc waz od pogrzewania reduktora , bo czasami w OHV'kach niektorzy podlaczaja podgrzewanie reduktora w podgrzewanie kolektora. Wtedy musisz sie wpiac w uklad chlodzenia w innym miejscu. Prawdopodobnie bedzie to jednak podcisnienie, ktore powiniennes podpiac w dowolne miejsce kolektora dolotowego miedzy zaworami a przepustnica. Kompensacja to jest ostatnie na co bym stawial , i tylko w tym przypadku mozesz olac ten wezyk , ale tak ja pisze , bardzo watpie aby to bylo to. W pozostalych przypadkach jego podpiecie jest konieczne, bo inaczej samochod wogole nie bedzie jezdzil (na gazie oczywiscie).
A tak wogole to zacny silnik. Robisz go na gazniku(jakim ?) , czy na wtrysku ? |
Piotrek42gv 125p/126p Nałęczów k/Lublina | 2009-02-18 06:08:48 NIe no przewody od podgrzewania reduktora mam podpięte aż taki mało sprytny nie jestem ten wężyk co mi został ma srdenice wewnętrzna 4-5mm i wpina sie go pomiędzy przewody doprowadzające wodę do reduktora tzn w parowniku jest takie wyjście "bolec" z dziurką i na niego nasówa się ten wężyk.
CO do samego silnika to 1.8 DOhc z fiata 132 na gaźniku 111KM fajnie sie to zbiera szczególnie biorąc pod uwagę masę fiata po wybebeszeniu a gaźnik to seryjny Weber 32 IDF chyba tak sie go oznacza ale na 100% nie jestem pewien. Co do wtryku chciał bym go mieć ale gdy wsadzałem ten silnik ledwo ogarniałem co jest co ![]() |
gimak Jastrzębie Zdrój | 2009-02-18 07:07:31 No to ja się poddaję, w reduktorze mojej instalacji takiej końcówki nie było. |
Piotrek42gv 125p/126p Nałęczów k/Lublina | 2009-02-18 15:23:13 ja mam o taki http://allegro.pl/item544026949_reduktor_lovato_podcisnienie_od_importera.html
ten wężyk wchodzi na ta końcówke co wystaje po prawej stronie miedzy przewodami od wody za śrubą. |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2009-02-18 16:54:18 dokladnie o to chodzi.
wewnątrz reduktora jest mała membrana podcisnieniowa. i w momencie kiedy uruchamiasz silnik robi sie pod nia podciśnienie i wtedy otwiera sie dopiero możliwość przepływu gazu z I do II komory gazowej z reduktora.
|
Piotrek42gv 125p/126p Nałęczów k/Lublina | 2009-02-18 20:46:49 i raczej nie da sie tego obejść a szkoda mi wiercić kolektor.
Wiec nowe pytanie czy jak dam takihttp://allegro.pl/item557375927_lovato_reduktor_promocja_filterek_gazu.html reduktor to czy on ma elektrycznie otwierany ten "przepływ gazu" w reduktorze i wtedy podłączam go normalnie jak elektrozawór od gazu tzn jak by sie tak dało to połączył bym go z elektrozaworem od gazu. |
marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2009-02-18 22:28:52
Tak. Kurcze , nie pamietam dokladnie jak wyglada kolektor pod gaznik do dohc , ale moze mozna sie wpiac pod jakis obecny juz tam wezyk (nie wiem , moze jakis regulator cisnienia paliwa , ostatecznie glupi pomysl ale nawet pod serwo) poprzez odpowiedni trojnik. Obadaj , albo zastanow sie doklandie , czy nie ma tam juz jakiejs nadajacej sie odo tego dziurki. A nawet jak nie ma, to wywiercic i nagwintowac dziukre , to nie taka straszna sprawa , zawze mozna zaslepic w razie czego. |
Piotrek42gv 125p/126p Nałęczów k/Lublina | 2009-02-19 20:25:02 Jutro podziałam z tym parownikiem zobacze czy uda mi sie dostać jakiś na szrocie odpowiedni. |
marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2009-02-19 21:35:47 Akurat z reduktorami ze szrotu to moze byc roznie. , latwo trafic na cos co sie nie bedzie do niczego nadawalo.Staraj sie brac cos co swiezego co dopiero trafilo na szrot, zeby reduktor jak najkrocej byl nieuzywany. Albo wez cokolwiek i odrazu zrob mu regeneracje. |
Piotrek42gv 125p/126p Nałęczów k/Lublina | 2009-02-20 11:55:51 wezmę wszystko co maja a polonezów to tam jest do cholery ;] wybiorę najlepszego a resztę oddam spoko chłopaki tu pracują wiec idzie sie nieźle dogadać ![]() |