| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tomciar Senator B 3,0 24V Bielsko Biała | 2008-09-02 20:18:14 Witam, ostatnio na przeglądzie diagnosta zwrócił mi uwagę że na gazie na wolnych obrotach mam zbyt "ubogą mieszankę" - wyszło jak na dłoni na pomiarze zawartości spalin. No i faktycznie na "luzie" w miarę ok, ale jak stoję pod światłami i skrzynia na D (automat) to potrafi obrotami szarpać, jak dodatkowo włączona jest klima to już kompletnie świruje. Na benzynie wszystko idealnie.
Do meritum: zakupiłem kabel do centralki, pogrzebałem w ustawieniach centralki - zauważyłem poprawę jak zwiększyłem min czas otwarcia wtrysku do 3 ms (było ustawione na 2 ms). Jest teraz ok jak stoję bez klimy, jak z klimą to dalej obroty świrują. I teraz pytanie - co to jest ta "mapa wtrysku"?
Oś pionowa - czas wtrysku, oś pozioma - obroty. A co to są te wartości które można w całej mapie edytować (obrazek w załączeniu) Poza tymi wolnymi obrotami nie mam zastrzeżeń do jazdy na gazie. I proszę nie odsyłać mnie do fachowców bo się zwyczajnie boję że nic nie poprawią a mogą zepsuć , na razie wolę sam pogrzebać - za waszą pomocą.
pozdr
|
tomciar Senator B 3,0 24V Bielsko Biała | 2008-09-09 18:25:36 Witam ponownie, no przyjrzałem się temu i szczerze mówiąc jakakolwiek zmiana tych wartości w tabeli nic nie zmienia (albo ja nie zauważam).
Co to jest ta autokalibracja? Jest taki przycisk, włącza się ale co to robi? pozdr Tomek |
misci Czechowice-Dz. | 2008-09-09 22:05:57 Spróbuj w pierwszym oknie programu F4 i postępuj zgodnie z opisem. |