CZUJNIK TEMPERATURY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Czy ktoś może precyzyjnie wskazać mi miejsce gdzie znajduje się czujnik temperatury co daje sygnał do kompa silnik 1.4 94r. Kilku mechaników tłumaczyło gdzie może być ale dokładnie nie wiedzą. Ratujcie

Nikt nie wie niemożliwe

jeśli to 1,4 EFi to masz go wkręconego w kolektor ssący, od tyłu (od ściany grodziowej)
od góry raczej ciężki do dojrzenia - bardziej do wymacania

ok wielkie dzięki

Cytat:
2008-02-18 10:54:37, slawas1 pisze:
jeśli to 1,4 EFi to masz go wkręconego w kolektor ssący, od tyłu (od ściany grodziowej) od góry raczej ciężki do dojrzenia - bardziej do wymacania

Sławku, a nie w głowicę?

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2008-02-18 11:21:27 ]

Mechanicy też sie kłócili gdzie on jest ale żaden nie umiał pokazać

na pewno pomiędzy silnikiem, a przegrodą. Wkręcony jest jeden samotny, więc na pewno go znajdziesz...

Ok dzięki chłopaki

w kolektor na pewno
tyle że na samym dole kolektora - tuż na łączeniu z głowicą - jest tam w kolektorze wyżłobienie przez które przepływa płyn chłodzący

Cytat:
2008-02-18 10:54:37, slawas1 pisze:
jeśli to 1,4 EFi to masz go wkręconego w kolektor ssący, od tyłu (od ściany grodziowej) od góry raczej ciężki do dojrzenia - bardziej do wymacania

A jeżeli to 1.4 CFI to gdzie sie znajduje ten czujnik?
W głowicy silnika pod kolektorem dolotowym? ma ktos moze jakies foto?

To,co pokazujesz na zdjeciu to czujnik temp. na wskaźnik, a mi i autorowi tego wątka chodzi o czujnik temp. do kompa...ale dzieki za dobre chęci...

a nie jest tak ze on korzysta z tego czujnika?

No niestety nie...

program AutoData 2004 pokazał mi tak:

No tez właśnie skorzystałem z Autodaty i zara ide poszukac i sprawdzic ten czujnik bo o ten mi właśnie chodzi dzięki za zaangazowanie