Klemy akumulatora, redukcja plaskie na okrągłe.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chodzi mi o to plastikowe cos przy aku na +, czy to podejdzie na taka kleme ? i ktora lepsza wg was ?

http://moto.allegro.pl/item437786548_przejsciowka_klemy_plaskie_ford_redukcja.html

http://moto.allegro.pl/item430716219_okazja_klemy_na_akumulator_oryg_ford_i_nie_tylko.html

Ja bym bral tansze. 6.90 za pare a te drugie prawie 15zl za sztuke (rozbój w biały dzień). Ja u siebie mam takie zwykle shity za kilka złotych i juz ponad 2 lata sprawuja sie ok. Przeciez to tylko kawalek metalu ktory ma przewodzic prąd wiec po diabla przeplacac. Dzilalo by nawet jakbys okrecil elektrody akumulatora miedzianym drutem i przypiął do klem

dlaczegoi masz taki przydki NICK jak np Anusiak

Po prostu kup z takimi jakimi masz. Wybótr jest wszelaki

[ wiadomość edytowana przez: Sinuspi dnia 2008-09-15 10:23:28 ]

Assmen, zadajesz smieszne pytanie, jedziesz do pierwszego lepszego CPNu, kupujesz najzwykleisze klemy po 3zł i przykręcasz do nich oryginalne klemy fordowskie, w ten sposób nie płacisz za przezyłkę, nie psujesz oryginalnych klem i nie robisz sobie problemów. a jakby co później nie masz problemu wrócić do oryginalnego akumulatora

Cytat:
2008-09-15 10:22:36, Sinuspi pisze:
dlaczegoi masz taki przydki NICK jak np Anusiak Po prostu kup z takimi jakimi masz. Wybótr jest wszelaki [ wiadomość edytowana przez: Sinuspi dnia 2008-09-15 10:23:28 ]

A tam brzydki, dawno dawno temu chyba jak mialem 12 lat to go wymyslilem w jakiejs kafejce internetowej, taki plus ze jest oryginalny ;p

Co do aku, to juz wybralem sobie jeden milusi, Centra Futura bo gdyz poniewaz do mojego audio nie zaszkodzi miec lepszy (a "futur" nie robia z plaskimi )
Cytat:
2008-09-15 11:10:32, ArekCLX pisze:
Assmen, zadajesz smieszne pytanie, jedziesz do pierwszego lepszego CPNu, kupujesz najzwykleisze klemy po 3zł i przykręcasz do nich oryginalne klemy fordowskie, w ten sposób nie płacisz za przezyłkę, nie psujesz oryginalnych klem i nie robisz sobie problemów. a jakby co później nie masz problemu wrócić do oryginalnego akumulatora

Aha, czyli to nie jest jakas magia czy cos idzie to dostac, na "CPN" to ja raczej kupuje piwo i paliwo nie rozgladalem sie co tam sa za wynalazki ;p

Dzieki za opdowiedzi

Tez wlasnie kupilem Centre Future i musialem kupic takie przejsciowki. Co do aku - fajny aku