| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2008-05-30 00:00:41 Ta jak w temacie, falista praca silnika przy wolnych obrotach, musze na ssaniu jezdzic bo inaczej auto gasnie, albo obroty sa krytycznie niskie. Regulacja wolnych obrotow nic nie daje chyba ze wkrece je wysoko to normalnie pracuje i o co chodzi?? Spotkal sie ktos z tym?
Moja samara cos felerna jest co troche cos sie rypie ;/ |
Konrado-K7 Kandydat na Kandaydata Samara Rzeszów | 2008-05-30 10:55:39 Ja miałem to samo w swojej samarce i niemogłem sam sobie z tym poradzić, wkurzyłem sie i pojechałem do speca od gazników. Wszystko rozebrał, przeczyścił, przedmuchał, złożył i ustawił od nowa i chodzi pięknie teraz Sprawdz wszystkie podciśnienia i uszczelki może bierze lewe powietrze do tego elektozawór wykręć i sprawdz dysze która jest na końcu. Jeżeli to nie pomoże to zostaje tylko regulacja. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-05-30 11:35:16 Sprawdz czy nie odpia sie kabel od elektro zaworu na gazniku- zgaduje ze masz. Sprawdz bezpieczniki-byc moze sterowanie siedzi na ktoryms bezpieczniku. Wlacz zaplon, otworz maske- zdejmij kabelek od el. zaworu przyloz/zdjemij i sluchaj czy "klika"
Ja mialem tak kiedys, ze mi zwyczajnie spadl kabelek od el. zaworu i nie bylo wolnych obrotow- ale od tego czasu mam dellorto
Plywak w samarze to chyba jest plastikowy- wiec to odpada-pytanie czy masz gaz- bo jesli tak, to spotkalem ise ostatnio z opinia ze przy gazniku i gazie(jak gaznik pusty) to ponoc plywak sie przestawia- ale ja mysle ze to nie on. Aa- jeszcze po zdjeciu ciegna sprawdz czy sie lekko domkna przepustnice(ca) jesli tak, to powietrze tez jest ok. |
mechanior ŁADZIARZ Łada 110-WAZ21102;2111 Warszawa | 2008-05-31 10:42:37 wutnij iglic w elektro zaworku i masz problem z głowy, to często siada. |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2008-06-01 00:08:40 NO kazdy z was mial cos racji, elektrozawor, na warsztacie dzis to zrobilem sobie, przy okazj szef wyreguloal mi gaznik (na tryb oszczedny bo mialem 10l na 100 w silniku 1,3s hehe) A ten elekto zawor kazal mi wykrecic sprawdzic czy pyka i przedmuchac i po skreceniu bylo git a jakie wolniutkie zawory mam mmmm miodzio
Pozdrawiam i dzieki za pomoc. |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2008-06-28 17:27:18 Sorki ze tak pozno, dopioero doczytałem xD
Iglicy nie musialem wylamywac, masz tam wykrecany caly zaworek, a pozniej tylko sciagasz taka dyszke mała a iglica w srodku luzno lata, pozniej przedmuchujesz ta dysze i wciskasz ja spowrotem, ladnie skrecasz i po problemie ![]() |
Trax SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Dąbrowa Górnicza | 2008-09-22 23:00:58 Panowie sprawa podobna ale dotyczy 2107 . Wymienialem sobie dzisiaj zaroweczki przy zegarach i po zmontowaniu brak wolnych obrotów . Doszedlem do tego ze na elektrozawor z kabla nie jest podawany prąd wiec zakladam ze ktorys z kabelkow sie wypiol przy desce . Moze wiecie w ktorej mniej wiecej kostce sie on znajduje ? ( do deski z zegarami wpinane sa 3 kostki ). Jak nie to hmmm po kabelku bede szukal ... ale moze ktos mial taki przypadek i podopowie. Bezpieczniki sa OK . Na 100% wypiol sie kabelek w okolicach deski . |