| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-08-05 13:03:42 Otóż tak gadałem o OMESI że jest naj super i wogóle ( zresztą podtrzymuję to zdanie ) aż mój kumpel z pracy nie mówiąc nic nikomu też sprawił sobie OMESIĘ A (nawet kolor taki jak mojej ) , ale z awariami u niego jest zupełnie inaczej niż u mnie ( to znaczy ja ich nie mam on niestety tak Pozdrawiam w oczekiwaniu na konstruktywną odpowiedz Edmund Dantes |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-08-05 13:37:20 Oczywiscie ze te sorawy jak iskra i czy podaje paliwo jest ok?
Jesli tak. To sprubuj podmienic czujnik teperatury cieczy chlodzacej(moze wystarczyc go wykrecic i oczysciec styki) ze swojego do jego. Byc moze troche wariuje i podaje niewlaciwa temprature dlatego zimny silnik odpala i trzyma taka dawke tak dlugo, bo do kompa podawny jest sygnal o zimnym silniku Albo inczej poprostu go odepnij(na zimnym) i zobacz co sie powinno dziac. A powinno byc tak jak odpalisz przez 3 minuty beda narastaly obroty silnika(max do 1400), potem ciach powinny spasc do standardu. Potem juz samochodu nie powinies opalic bez dodania gazu . Czujnik jest poatrzac od czoloa silnika po lewesj stronie na wyskosci glowicy i bloku. Sa dwa rodzaje, jeden czarny, inny niebieski. O ile sie nie myle czarnu do lipca 1989 niebieski pozniej. Plyn bedzie wyciekal wiec szybko z wymianą. To tak na szybko, przyczyn moze byc wiecej (np lewe powietrze ktorys z wezyków zbyt slabo dokrecony itp) |