Gazownicy - newsy newsy ;(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://biznes.onet.pl/0,776757,wiadomosci.html

cos ciekawego dla gazownikow

choc nie wiem czy nie czasem zamiast ... no ale ja nie mam gazu

Nie bój żaby Cwikus

Tragedii nie będzie

Niech to licho...i moze byc tak jak w Austrii - gdzie gaz jest nieznacznie tanszy od benzyny. No coz Wladza ciagnie z Narodu jak moze

A w 3miescie pare dni temu: Stacja BP 1 l. LPG = 1,53 koszmar!

Cytat:
2003-07-30 23:20:08, FGM pisze:
A w 3miescie pare dni temu: Stacja BP 1 l. LPG = 1,53 koszmar!

Standard

No chyba, że odwiedziłeś moje osiedle

w szczecinie 1,14/L bardzo dobry gaz..spala mi 8l

A u nas w Radomiu gazownicy zmówili się i z dnia na dzień podnieśli cenę gazu z niecałej złotówy do ok. 1,20 (dokładnie nie pamiętam bo nie używam lpg). Na wszystkich stacjach. To jakaś mafia.

spoko spoko jeżeli gaz podrożeje ....to benzynka tyż

Akcyza na gaz podrozeje do ok 31 gr, sam gaz podrozeje o ok 6 gr na litrze wiec ciagle jest sens go tankowac. Jedynie co to kalkulacje ekonomii dla nowych instalacji beda mniej korzystne.

W Katowicach gaz aktualnie na stacjach "markowych" to 1,39-1,45. Zawsze mnie zastanawialo dlaczego gdzie indziej w Polsce mozna tankowac 20-30% taniej niz na Slasku.

Pzdr smoq

[ wiadomość edytowana przez: smoq dnia 2003-07-31 07:40:16 ]

[ wiadomość edytowana przez: smoq dnia 2003-07-31 08:04:22 ]

Cytat:
2003-07-31 01:42:05, Tomek-Mydlowski pisze:
spoko spoko jeżeli gaz podrożeje ....to benzynka tyż

Niekoniecznie. Benzynka już jest na poziomie cen w Austrii na przykład, a gaz jeszcze nie... jeszcze zimą ostrzegałem o tym, że ceny gazu nie spadną już do cen z ubiegłego lata.

Chorzów Shell 1.38zł juz od dawna.! a gaz MALINKA.! Bryka śmiga aż miło.!

A mi się wydaje, że nasza droga (bardzo) władza wypuszcza "balony próbne", żeby sprawdzić jaką cenę LPG ludzie zniosą. Bo w sumie milion właścicieli samochodów z LPG (+rodziny), to trochę głosów jest (i ewentualnie kamieni w szybach URM-u).
Przecież podwyżka akcyzy z dzisiejszego 110 e do 125 e to tylko 13,6%, a jak udział akcyzy w cenie obecnie to 25 gr, to (25*114%) po podwyżce to 28,5 gr - więc uzasadniona podwyżka to 3,5 gr/litrze.
Myślę, że nasz kochany rząd pod hasłem unii znowu chce nas wydymać .

Cytat:

Przecież podwyżka akcyzy z dzisiejszego 110 e do 125 e to tylko 13,6%, a jak udział akcyzy w cenie obecnie to 25 gr, to

Blad, aktualnie akcyza wynosi 100 E na tonie gazu
pzdr smoq

drogi gaz i tak jest o 50% tańszy od diesla -a benzyna będzie tańsza ? nie !

Cytat:
2003-07-31 08:55:19, smoq pisze:
Cytat:

Przecież podwyżka akcyzy z dzisiejszego 110 e do 125 e to tylko 13,6%, a jak udział akcyzy w cenie obecnie to 25 gr, to

Blad, aktualnie akcyza wynosi 100 E na tonie gazu
pzdr smoq

Minimalna (określona przez UE) - 100 e, ale nasz rząd wyrabia 110% normy - u nas obowiązuje 110 e. Unia nie ujednolica podatków, a tylko ustala stawki minimalne w niektórych przypadkach. Jak rząd jest zachłanny jak nasz, to bierze więcej.

Cytat:
2003-07-31 09:10:09, ADAMWD pisze:
drogi gaz i tak jest o 50% tańszy od diesla -a benzyna będzie tańsza ? nie !

Ale gazu potrzebujesz około 80% więcej niż ON na 100 km... no i te problemy

Martinezzz to w Radomiu Gaz byl po 99 groszy - Jak super bylo!

Będą mieli problemy.
Nie upilnują tego nawet jak wzrośnie cena tylko przy dystrubutorze, to pozostanie im jeszcze drugi milion domów, zakładów produkcyjnych, piekarni, i innych prywatnych zbiorników.

To właśnie to ogranicza im podnoszenie cen LPG.
I chwała za to.

Co będzie się działo jak po gaz będziemy jeździć do piekarni na zaplecze tankować gaz ????

Nie bujcie się my Polacy damy sobie rade. ZSRR nas nie zniszczyło UE też nas nie zniszczy co najwyżej zobaczy jak My Polski Naród potrafimy wycyckać nasz złodziejski rząd i ich dziwną politykę skierowaną przeciwko swojemu narodowi.

Sam chętnie kupię sobie niewielki zbiornik do ogrzewania garażu i tam sobie będe tankował a co mi tam. Zbiornik jest gratis tylko trzeba podpisać umowe że będzie sie brać gaz.
Damy sobie rade.

PZDR

i tu znajdziemy wypowiedzi kolegów bez gazu --gaz to , gaz tamto jak mają kase niech płacą ponad 2 razy więcej mam gaz w espero i we fieście oba chodzą b. dobrze , w poprzednich wozach tez był gaz --zawsze taniej nawet od diesla(wieksza pojemność ,większa cena i ubezpieczenia a olej opałowy mogą dolać) w bogatrzych krajach mają gaz --dlaczego ? bo szanować pieniędzy są nauczeni -a widziałem nawet samochody z inst na gaz ziemny

Gaz sramto, gaz owanto... a ja sobie i tak nie założę bo za mało jeżdżę, ot co! I wielu nie założy dokładnie z tego samego powodu. Wywalić 2 czy 3 tysiące po to, żeby mi się zwróciło w przeddzień odstawiania samochodu na złom nie ma wg mnie sensu. A diesel - jak kogoś stać na nowego diesla to gwarantuję Ci, że nie kupi benzynowca po to by założyć do niego gaz, a i nie będzie tankował u pana Gienka, co to ma 2 nalewajki kupione na złomowisku i leje z nich cokolwiek byleby było tańsze od paliwa u konkurencji.