Zbierznosc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
straszie tnie mi kola nawet po ustawieniu zbierznosci mam pytanie od czego

Gwiazdy mówią że od złego ustawienia kół....

A może tak więcej szczegółów czy mamy Ci to wywrożyć?

Generalnie moze np Essi mial dzwona, zbierznosc jest ale nie ma geometrii ?

Albo masz luzy (przekładnia, drążki, końcówki drążków, tuleje wahaczy, swożnie...) a magicy Ci zbieżność ustawili, kasę wzięli, a samochód jak jechał do rowu, tak jedzie... Ja jak zrobiłem cały układ kierowniczy, to dopiero ustawiłem zbieżność. Aha, no i po tych wszystkich wymianach założyłem jeszcze nowe kapcie na przód. Teraz auto dopiero jeździ prosto.

popieram poprzednika. ja mielem to samo i dopiero remont układu kierowniczego (wymiana kilku cześci na nowe) pomógł. do tego mialem niewywazone kola a to tez troche zjada oponki. proponuje wizyte u mechanika, wymiane kilku czesci, potem zbieznosc i ewentualne wywazenie kół i powinien jechac prosto jak strzala-w bezwietrzny dzien

Cytat:
2005-09-27 10:48:15, Kozak_WRC pisze:
Albo masz luzy (przekładnia, drążki, końcówki drążków, tuleje wahaczy, swożnie...) a magicy Ci zbieżność ustawili, kasę wzięli, a samochód jak jechał do rowu, tak jedzie... Ja jak zrobiłem cały układ kierowniczy, to dopiero ustawiłem zbieżność. Aha, no i po tych wszystkich wymianach założyłem jeszcze nowe kapcie na przód. Teraz auto dopiero jeździ prosto.

a jaki jest koszt remontu calego ukladu kierowniczego??
bo mam ten sam problem i mecze sie z nim juz jakies 9 miesiecy (5 albo 6 kompletow opon przednich..)