Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2008-09-30 11:07:11 Po dłuuuugiej przerwie, cześć wszystkim.
Ojciec wczoraj kupił paździocha 1,8. Nic w zasadzie o nim nie wie jeszcze, nawet czy wóz ma alarm jakikolwiek, więc nie mam zbyt wielu danych, aczkolwiek jeździł, wszystko niby ok, dziś na stację, zatankował, a ten mu mówi "ee". Silnik martwy, zero reakcji i mryga do niego powoli awaryjnymi. Ktoś się z czymś takim spotkał może? Bo mi była taka rozrywka oszczędzona. Acha, wózek bez gazu, coby dościślić.... Pozdawiam [ wiadomość edytowana przez: Walus dnia 2008-09-30 11:21:05 ] |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2008-09-30 11:39:50 Miałem dokładnie to samo w Mondeo.
Wyrwałem wiązkę kabli z centralki alarmu - auto jeździ, alarm działa - nie reaguje tylko czujnik ruchu we wnętrzu auta. Pisałem o tym na forum jakiś czas temu Tutaj |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-09-30 16:37:29 U mnie samochód w ten sposób zachowuje się, kiedy próbowałbym go odpalić nie rozbrajając alarmu.
Pewnie masz wyłączoną syrenę i dlatego tylko mruga awaryjnymi. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-09-30 17:44:47
100% racji.. to NIErozbrojony Alarm ![]() ..może padła bateria w pilocie (lub sam pilot) , a może aku ? ![]() Alarm potrafi się uzbroić "samoistnie" w przypadku spadku napięcia aku ..spowodowanego np.pozostawieniem włączonych świateł na czas tankowania, mycia rąk i zapłaty za paliwo ![]() [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2008-09-30 17:49:08 ] |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2008-09-30 18:56:53 Święta racja, zresztą właśnie to podejrzewałem i tak było, znaczy alarm się nie rozbroił. Ojciec narobił paniki, potem popstrykał pilotem parę razy i sie udało. Ma wymienić bakteryjki w pilocie i zobaczymy. Mimo, że nie podejrzewam go o zostawienie złoma na światłach, to dzięki Boguś za pomysł z aku, jak baterie nie pomogą będzie to następny trop.
Anyway, przybędzie najprawdopodobniej w klubie nowy złom - trochę zapyziały wisienek 96, 1,8 CD z pełnym welurem i nawet jakimś cudem działającą klimą, bo ojciec już mi zgłosił chęć wstąpienia. Wie, że inaczej ciężko mu się będzie pozbierać z takim cudem techniki. ![]() [ wiadomość edytowana przez: Walus dnia 2008-09-30 19:36:50 ] |