Zapach benzyny /obroty?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od paru dni dało się odczuć zapach paliwa w kabinie,przy pracyjącym silniku.Pod maską podobnie ale bardziej czuć było w tym olej.W tym samym czasie zaobserowoałem ,że obroty bardzo wolno zaczeły spadać i to nie do 950 a 1000 i to po znacznej chwili po wysprzęgleniu.Po dokładnej oblukacji i czyszczeniu silnika ustaliłem że jedynym pocącym się miejscem jest połączenie wężyka paliwowego z kolektorem ,na ścisku.U mechanika dokręcono ale zapach i obroty nadal bez zmian.Dziś ponownie zanurkowałem pod maską i okazało się ,że gumowy prewód pal. jest rozwarstwiony i przy ścisku ma wytrysk .Po wymienieniu go obroty i zapach wróciły do normy .I tu moje zdziwienie sytuacją bo słyszałem ,że można zamontować odcięcie pompy pal. przy LPG.No chyba,że mimo to utrzymuje się w układfzi ciśnienie i komp nie wprowadza innego trybu przacy?.Co o tym sądzicie?

Cytat:
przy ścisku ma wytrysk .

Zboczeniec
Sorki za nic nie wnoszącą wypowiedź

Sekcja zwłok potwierdziła przyczynę wycieku-liczne głębokie pęknięcia wewnętrznej ścianki i rozwarstwienie.
Wężyk 7,5x14,5-dla amatorów wymiany.U mnie widnieje mn 2001-czyżby rok produkcji?

[ wiadomość edytowana przez: gafcio dnia 2008-10-02 17:51:21 ]

Cytat:
I tu moje zdziwienie sytuacją bo słyszałem ,że można zamontować odcięcie pompy pal. przy LPG.No chyba,że mimo to utrzymuje się w układfzi ciśnienie i komp nie wprowadza innego trybu przacy?.Co o tym sądzicie?

Ja mam odcięcie pompki paliwa. Na przycisk a nie automat po przełączeniu na LPG. Jakoś tak się bezpieczniej czuję
A po wyłączeniu pampki ciśnienie w układzie pozostaje ale u mnie nie za długo. Tak z 2 dni. Ustaliłem to w ten sposób, że po 2 dniach nie mogę złomiaka odpalić bez włączania pompy paliwa a do 2 dni mogę więc ciśnienie na wtryskach jeszcze jest (oczywiście odpalam na banzynce).

Wyszukiwarka

Automatyczne Odcięcie Pompy paliwa na LPG

Dodam, że u mnie działa to do dnia dzisiejszego (czyli już ponad 3 lata) i zarówno pompa, jak i wtryski mają się bardzo dobrze (170 kkm)