Jak wyregulować zawory??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wITAM jK W TEMACIE odpewnego czasu cos mi zaczło stukać w silniku i podejrzewaz zawory ale z tego co czytałem to jest tam samoregulacja za pomoca jakis poduszek pneumatycznych chyba. i niewiem czy zabierać się za rozkręcanie czy moze lepiej kupić te poduszki i odrazu wymienić tylko czy wymiana samych samoregulatorów wystarczy czy mam może się na cos jeszcze przygotowac????

[ wiadomość edytowana przez: bociansan dnia 2008-10-03 15:00:44 ]
[ powód edycji: nie pisz drukowanymi!! ]

W 1,4 nie ma ręcznej regulacji luzu zaworów,a stukać to ci zaczęły popychacz(e) hydrauliczne

TO TO JA WIEM TYLKO NIE WIEM CO MAM WYMIENIC CO MAM KUPIĆ ZANIM GO ROZKRĘCE

popychacze.

jak napisał, że stukaja Ci popychacze hydrauliczne to chyba logiczne, że to należy wymienić :o

ale Wy nic nie czytacie!! Kolega pyta co po za popychaczami....
Możesz kupić sobie jeszcze uszczelkę pod pokrywe. Jak bedzieszjuż rozbierał to zbadaj w jakim jest stanie wałek rozrzadu bo może juz też skończył swoje życie Pozdroo

Cytat:
2008-10-03 14:58:09, krysti612 pisze:
ale Wy nic nie czytacie!! Kolega pyta co po za popychaczami.... Możesz kupić sobie jeszcze uszczelkę pod pokrywe. Jak bedzieszjuż rozbierał to zbadaj w jakim jest stanie wałek rozrzadu bo może juz też skończył swoje życie Pozdroo

A co po za popychaczami to okaże sie po rozebraniu , nie warto kupować na zapas, uszczelka pod pokrywe faktycznie sie przyda bo koszt niewielki a zakładanie starej to nie najlepszy pomysł.Swoja droga mysle ze same popychacze raczej wystarczą, wałek w tym silniku jeszcze troche wytrzyma.