MotoNews.pl

WAŻNE przed zlotem; czujnik ABS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jeżeli ktoś ma na zbyciu przedni czujnik ABS do mv6 (podobno są różne - nie wiem napewno, nie sprawdzałem) to prosiłbym o zabranie na zlot (o ile nie będzie to wielki problem, bo jeszcze nie mam pewności czy nie da się naprawić) Objawy: zapalają się kontrolki ABS i TC po skręceniu kół w prawo, czyli sam czujnik jest dobry a dzieje się coś na kablach. I tu własnie nie wiem, czy coś da się tam poprawić.

Cytat:
2005-09-30 10:50:52, dARTi pisze:
jeżeli ktoś ma na zbyciu przedni czujnik ABS do mv6 (podobno są różne - nie wiem napewno, nie sprawdzałem) to prosiłbym o zabranie na zlot (o ile nie będzie to wielki problem, bo jeszcze nie mam pewności czy nie da się naprawić) Objawy: zapalają się kontrolki ABS i TC po skręceniu kół w prawo, czyli sam czujnik jest dobry a dzieje się coś na kablach. I tu własnie nie wiem, czy coś da się tam poprawić.

czy rozwiązałeś problem ???
mam podobne objawy + zapala się dopiero po przejechaniu ok. 3m, chociaż wczoraj zgasły i było dobrze ,ale dzisiaj powtórka z rozrywki, śmiem podejrzewać że może to mieć coś wspólnego z wilgocią ponieważ przez ostatnie parę dni było sucho i bez deszczu, a dzis rano był przymrozek ( latem też był spokój)???

[ wiadomość edytowana przez: egon20041 dnia 2007-01-16 10:41:29 ]

Możliwe że macie problem z przekaźnikiem zasilania ABS, jest pod maską jest przyśniedziały i na niego może mieć wpływ wilgotność.
U mnie było to samo i po wymianie (jakieś pół roku temu się uspokojiło.

Cytat:
2007-01-17 13:38:28, Karol-Grudniak pisze:
Możliwe że macie problem z przekaźnikiem zasilania ABS, jest pod maską jest przyśniedziały i na niego może mieć wpływ wilgotność. U mnie było to samo i po wymianie (jakieś pół roku temu się uspokojiło.

tylko w "A' możesz wymienić same przekażniki a w "B' nie.