Tłumik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie odnosnie tłumika,

Czy ktos z Was posiada mniej wiecej taki tlumik?
http://moto.allegro.pl/item451027637_tlumik_sportowy_mugen_wm_silencer_regulacja_nowy.html
albo
http://moto.allegro.pl/item447099015_tlumik_sportowy_mugen_wm_silencer_regulacja_fi100.html

czy to cacko glosno hałasuje i ogolnie jak sie ono przentuje na esim, i co jesli chodzi o moc? podnosi czy nie;] Zalezy mi na tym aby auto fajnie z tym wygladalo i fajnie warczalo (ale bez przesady)

Jedyne co mogę w kwestii tego tłumika napisać, to abyś nie liczył na podniesienie mocy. Wrażenie będzie jednak podniesienia, bo będzie bardziej warczał.
Doświadczeń z nim nie mam.

Hałasuje napewno, a o podniesieniu mocy to zapomnij - kto Ci takich głupot nagadał??

na tych tlumikach nie bedzie warczało tylko glosno pierdzialo!! ogolnie ford ma specyficzny wlasnie wydech - takie pierdzenie :] ale mi sie tam podoba

jesli chodzi o moc to sie domyslalem ze to g***o prawda chodzi tylko o ty czy ktos z Was ma cos takiego w swoim esim i jak to "pierdzi" ? bo nie chce przesadzic z decybelami ( nie zalezy mi na jakims tam hard core tylko na ladnym basowym pomruku)

To załóż np. homologowanego Ultera. Nie będzie bardzo głośno, a za to będzie basowy pomruk.

Najlepiej renomowany tłumik dedykowany, ale to już inne pieniądze.

A najzabawniejsze w tym wszystkim to nazywanie tego sprzętu tłumikiem... toż to nawet samej nazwie juz przeczy, co on niby tłumi

Do tego powalająca cena no ale skoro produkt zbudowany jest z kawałka rury o średnicy rynny i dwóch zwężeń na końcach no to i mamy adekwatną cenę jak i walory eksploatacyjno akustyczne

o ile sie nie myle to widzialem to na crx'e [o ile to taki ale pewnosci nie mam]...i napie...yyy..napiera w cholere, z odleglosci kilometra spokojnie go slychac

a swoja droga mugen to jakby nie patrzec nie jakies straszne badziewie, bo widzialem honde zrobiona przez ta firme i mialo to "cos" w sobie..

okey panowie mysle ze jedank sie zdecyduje na niego i jak cos dam jakis filmik jak on pracuje

Cytat:
2008-10-07 13:11:34, Rurzowy_Rzufff pisze:
a swoja droga mugen to jakby nie patrzec nie jakies straszne badziewie, bo widzialem honde zrobiona przez ta firme i mialo to "cos" w sobie..

Musiałby to być Mugen, a nie produkcja na jego wzór tylko po kosztach

Cytat:
2008-10-07 12:29:24, Wojo pisze:
To załóż np. homologowanego Ultera. Nie będzie bardzo głośno, a za to będzie basowy pomruk. Najlepiej renomowany tłumik dedykowany, ale to już inne pieniądze.

Dokladnie Mam takowego i nie jest za głosny, fajnie mruczy a od 4 tys zaczyna lekko gwizdac

Ja też mam i fajnie chodzi

to panowie mowicie ze nie jest za glosny? dwa ostatnie posty przekonaly mnie do tego aby go kupic;]