Espero zgas³o

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Opisze jak moge dok³adnie
espero ca³y dzien dzisiaj sta³o w garazu--ok 21 odpalam i nie s³ysze klikniecia przekaznika od pompy(juz wiem ze nie odpali) no i nie zapali³. Dzia³o sie tak 5 razy. za 6 razem przekaznik za³aczy³ i sie uda³o
Po kazdej nieudanej próbie s³ychac pompe jak chodzi-najpierw szybko a potem zwalnia -dopoki nie wy³acze zap³onu
6 odpalenie to by³o juz ostatnie tchnienie akumulatora-dos³ownie ledwo ledwo (aku mam orgina³ czyli 12 letni)
dodam ze problemy z odpalaniem zdaza³y sie wczesniej praktycznie od 5 lat z czestotliwoscia moze raz na 100
znikne³y po wymianie przekaznika od pompy w³asnie do dzisiaj
a wiec odpali³em i jade a tu w najblizszej miejscowosci przy 40 km/h po wysprzegleniu(zmienia³em z 4 na 3 bieg) zgas³ silnik-zapali³y sie kontrolki i cisza(najpierw mysla³em ze pasek ale po zastanowieniu-zadnego stuku nie by³o s³ychac)--odpali³em ponownie i wszystko by³o juz w najlepszym pozadku. Po powrocie do domu kilkakrotnie odpa³a³em i wsio ok
Co sie mog³o stac? przejecha³em tym samochodem ok 120kkm i nigdy nic sie takiego nie dzia³o
ps
mam zworke
i od³aczy³em podgrzewanie przepustnicy a takze mam przyspieszony zap³on-
aha jeszcze jedno -tak sie dzisiaj w drodze ws³uchiwa³em i gdy puszcze gaz podczas jazdy za³ozmy ze srednich obrotów to s³ychac dosc donosne BUUMMMM. na postoju to nie wystepuje ani na niskich czy wysokich obrotach(nawet jak jade). Nie mam katalizatora, kopó³ki i palca oraz cewki nie zmienia³em jeszcze--na oko sa w dobrym stanie
jestem ciekaw Waszych sugestii

Cytat:
2008-10-05 23:57:48, pawel12356 pisze:
Opisze jak moge dok³adnie ..

Jak mog³em dok³adnie przeczyta³em co opisa³e¶...i mam tylko jeden pomys³ ..

Jasnowidz !

Cytat:
2008-10-05 23:57:48, pawel12356 pisze:

- aku mam orgina³ czyli 12 letni

- mam zworke

- od³aczy³em podgrzewanie przepustnicy

-mam przyspieszony zap³on

- Nie mam katalizatora,
- kopó³ki
- ...i palca

- oraz cewki nie zmienia³em jeszcze....

...powiniene¶ zostaæ wpisany na "Teleexpresowa listê ludzi pozytywnie zakrêconych"

ojoj,niegrzeczne espero

Jaka szkoda, zepsu³o siê

A takie by³o ³adne, amerykanckie

pewnie to latanie 200km/h mu zaszkodzilo...ale jest jeszcze jeden plus tego,ze nie pali.........................................spadlo mu spalanie jeszcze bardziej

jecha³em dzisiaj kawa³ek i nic z³ego sie nie przydazy³o
ze tak powiem w pe³nym zakresie predkosci(dla tego samochodu)
przyczyne nag³ego zgasniecia upatruje w EGR-e---zdaje sie skrzypi jak reka go poruszam, czyli moze sie przycierac/zawieszac, ale membrana nieuszkodzona, bo trzyma podcisnienie
odpalanie--to chyba akumulator pada--w koncu musi--dzisiaj jest dobrze ale napewno zima bedzie tragedia.....

przyczyna dzwieków typu Bummm czy nawet £UUP to duzy karton z pierdo³kami w bagazniku

Cytat:
przyczyna dzwieków typu Bummm czy nawet £UUP to duzy karton z pierdo³kami w bagazniku

O mamo...

Cytat:
2008-10-06 16:09:39, Ikarus260 pisze:
O mamo...

A nie mówi³em?!