MotoNews.pl

O podgrzewaniu przepustnicy i katalizatorze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a wiec wczoraj podłaczyłem podgrzewanie przepustnicy z powrotem
troche mnie to zgasniecie zdeprymowało
no i dzisiaj w miescie espero zaówazyłem ma wyraznego muła po dodaniu gazu tam gdzie wczoraj wyrywało do przodu teraz sie zastanawia
na trasie problemu nie ma
zastanawiające-bo nic wiecej nie robiłem
przydał by sie jakis termostat bo to podgrzewanie dzisiaj np przy ok 17 c jest niepotrzebne-wiem ze inne auta maja -odczuwalnie zmniejsza siłe ciagu i napewno zwieksza spalanie-trzeba mocniej wciskac gaz i obroty ok o 500 wyzej
katalizator-nie posiadam i dzisiaj zaówazyłem ze mam osmalony zderzak--zwykły szampon tego nie zmywa
czyzby za bogata mieszanka?
dodam ze spalanie w normie czyli nie przekaracza 7 przy ostrej jezdzie
oleju tez nie bierze ani grama

Cytat:
2008-10-12 17:58:20, pawel12356 pisze:
...dzisiaj zaówazyłem ze mam osmalony zderzak..

Nie odniosę się do reszty wypowiedzi bo dla mnie Twoje rozważania są zbyt "kosmiczne"... Nie zapytam nawet ..skąd Ty bierzesz takie teorie bo wiem że napiszesz ..."z praktyki" ...

No cóż ....jedna praktyka (np.lekarska ) pozwala ludziom długo żyć , inna szybko umrzeć ..

Co do osmalonego zderzaka...może ..miast doszukiwać się filozoficzno-spiskowego podłoża .....dospawaj kawałek rury do rury ostatniego tłumika ...widać ktoś Ci go za bardzo schował "pod" zderzak...albo masz taką ekonomiczną wersję ..każdy cm rurki przeca kosztuje !

celna uwaga-bo sam osobiscie ucinałem ten kawałek rurki przy srodkowym zeby ostatni tłumik tak nisko nie wisiał
rozumiem ze to osmalenie to naturalna konsekwencja moich działan

Cytat:
2008-10-12 19:25:38, pawel12356 pisze:
.. rozumiem ze to osmalenie to naturalna konsekwencja moich działan

Jest dokładnie jak piszesz ...sam sobie zgotowałeś taki (osmalony) los

Co do wisielca tłumika...sprytnie to ma rozwiązane Szreder
...trochę wyobraźni "spawalnika-wydechowca" zaowocowało tak konkretną zmianą kształtu rury od środkowego do końcowego tłumika, że aż miło patrzeć

Pozdrawiam