Elektromagnes wolnych obrotów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć...mógłby ktoś sprawdzić u siebie i powiedzieć jaki kolor kabelka maja podpięty do tego elektromagnesu. Z góry wielkie dzięki

Pozdrawiam

początkowo mialem podlaczony kabelek siwy z paskiem czerownym . W momencie kiedy grzebalem pod deska rozdzielcza i wymienialem zarowki starcilem napiecie na tym kablu . Po przesledzeniu trasy kabla nie zauwayzlem aby gdzies sie odpiol a napiecia dalej nie bylo no i nie bylo wolnych obrotow . Odłączylem ten kabelek i podlaczylem pomaranczowy w ktorym bylo napiecie i smiga

O ile pamietam ida tam dwa kabelki. pomaranczowy do gory i taki dwu kolorowy jakby zielono-pomaranczowy u dolu, bynajmniej u mnie tak jest.

...oki znalazłem dwa wolne kabelki jeden pomarańczowy drugi jakis ciemnu kolor z paskiem tyle ze obejrzałem gaźnik ze wszystkich stron i jedyne co mam nie podłączone to właśnie elektromagnes (tak mi sie wydaje sęk w tym ze moge do niego podlączyć jeden kabel :| jeśli mogłby ktoś zrobić zdjęcie swojego gaźnika bede ogggromnie wdzięczny

jak juz pisalem jak stracilem napiecie w tym ciemnym to podlaczylem pomaranczowy i tez dziala wazne zeby bylo napiecie na elektormagnes 12 V i wylaczalo sie przy wyciagnieciu kluczyka

..aha to jutro przetestuje,dzięki, oby to było to podłączaliśmy z kumplem cala instalacje od nowa w silniku i od środka i nie da się ukryć jest to magiczny twór żyjącym swoim zyciem