Kto ma instalke LPG z Bingo S4........................

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy jest możliwośc odpalenia auta z taką elektroniką na samy gazie a nie tylko na bęzynie powiem wam ze jest taka możliwośc bez zadnego odłanczania jakiś tam kabli na parowniku czekam na wasze opinie a potem zdradze wam tajemnice

wszędzie gdzie czytałem jest napisane że takiej możliwości nie ma w Bingo s-4. Ale jezeli rozkminiłeś to odpalanie na gazie to podziel sie tą tajemnicą!

A to nie jest tak jak w bingo-M? że trzyma się przycisk na >10s przekręca zapłon i wtedy odpala na gazie?

dokładnie tak jest jak mówisz tylko u mnie słychać charakterystyczne pyk i odpalam auta ale na dłuższą mete jest to nie praktyczne bo komu sie chce czekać 10 s zeby auto odpalić przecież to nie diesel a jako awaryje odpalenie na gazie to super sprawa

no jestem ciekaw, jutro na pewno sprawdze. Może sie przyda w sytuacjach awaryjnych!!

a no pewnie daj znac co i jak

Witam, ja tez mam elektronikę Bingo S4 do instalacji BRC, i niestety u mnie ten trik nie działa... zawsze musze uruchamiac na benzynie, przegazówka i jestem na gazie - wkurza mnie to że jak by mnie kiedyś pompa paliwa zawiodła to nie uruchomię silnika ... macie jakieś propozycje? może nie mam włączonej tej opcji w oprogramowaniu ... pozdro 4 all

Bikej, rzeczywiście trzeba włączyć w oprogramowaniu opcję awaryjnego rozruchu.

Hmm... jak byłem ostatnio u moich gazowników to mieli wersje oprogramowania chyba 1,22 - ściągnąłem uruchomiłem i tam nie ma możliwości uruchomienia opcji awaryjny rozruch, ale ściągnąłem nowszy soft 3,07 i tam juz taka opcja występuje - niestety nie mam kabelka i nie mogę sam sobgie tego ustawić .... trzeba kupić interfejs na allegro czy można wykonać taki przewód samemu?

,,,,,,,,,,,,,,,,,

[ wiadomość edytowana przez: rikens82 dnia 2005-08-05 21:36:02 ]

Ludzie, a na cholere piwo tracić lepiej wypić w czasie kiedy będziesz ssał soft ze strony producenta www.kme.com.pl .
Rikens82 co Ty wypisujesz o wgrywaniu softu (czyżbyś już browara chlapnął? ). Soft do PC nie służy do aktualizowania oprogramowania kompa LPG tylko do jego konfiguracji. Kompa LPG (jego wewnętrzne oprogramowanie) można zmienić, ale to już zupełnie inna bajka .

Cytat:
2005-08-05 18:38:02, Danek pisze:
Ludzie, a na cholere piwo tracić lepiej wypić w czasie kiedy będziesz ssał soft ze strony producenta www.kme.com.pl . Rikens82 co Ty wypisujesz o wgrywaniu softu (czyżbyś już browara chlapnął? ). Soft do PC nie służy do aktualizowania oprogramowania kompa LPG tylko do jego konfiguracji. Kompa LPG (jego wewnętrzne oprogramowanie) można zmienić, ale to już zupełnie inna bajka .

o.k o tym właśnie pisałem...- soft mam, tylko kabla brak - może jakiś schemat? bo jak na razie łączności z bingo przez irde nie wymyślili

A ja mam bingo s4 i kabelek z programem 3.07a i opcja awaryjny rozruch jest ale nie idzie jej zaznaczyć?

Takie pytania co i rusz pojawiają się na różnych postach o LPG. Wystarczy zadzwonić do producenta - rozmawiają po polsku bo i firma jest polska. W straszych modelach BINGO S4 nie ma możliwości odpalenia gazu bo tego nie obsługują i żaden soft na PC nie pomoże. W nowszych wystarczy włączyć taką opcję (w sofcie na PC) i powinno zadziałać.