[dohc] czujniki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

mam pytanie - w moim dohcu mam w głowicy wkrecone 2 czujniki:

który jest do czego ? Ten nr 2 mam w ogóle nie podłączony

to są czujniki temperatury cieczy chłodzącej jeden z nich jest zaślepką a drugi czujnikiem

Ale wydech to jakaś masakra jest, chyba odrazu do wyjazdu z nim.

oj wydech to już dawno taki nie jest:

a który powinien być działający a który zaślepką? Bo ja mam w obydwu dziurach czujniki...

u mnie nr 1 idzie na zegary.

się ma silnior albo czapkę z wytryskowca się ma dwa czujniki, z których jeden napewno nie poda sygnału na zegarek...
ta pomiedzy cylindrami 2 i 3 jest (albo powinna być) od temperatury, ta pomiędzy cylindrami 1 i 2 do wytrysku

PS: fajny baran - możesz coś o nim bliżej powiedzieć??? bardzom ciekaw

[ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2009-10-12 22:35:16 ]

ja mam dwójkę podpiętą pod zegary.

Jeden to wskaźnik na zegary a drugi to czujnik przegrzania (check panel z Argenty).

co do kolektora to jest to kolekto 4 w 1 robiony na zamówienie pod wydech przelotowy z węgier do Łady. generalnie to tyle bo Pana co go robił polecić niestety nie mogę (przeciąganie terminu w nieskończoność + wyższa cena na koniec niż sie umawialiśmy)

możecie coś więcej powiedzieć o tym czujniku do wtrysku?

aktualnie jestem na etapie kończenia instalacji wtrysku Mono-jetronic w tym silniku i potrzebuję właśnie wtrynić jakiś czujnik pod ten wtrysk od golfa, ale może ten co jest od starego wtrysku by podszedł? Mój silnik oryginalnie był na wielopunkcie (bodajże silnik C2.000)

Cytat:
2009-10-13 08:42:25, Wik pisze:
Jeden to wskaźnik na zegary a drugi to czujnik przegrzania (check panel z Argenty).

dokladnie tak jak pisze Wik: jeden z tych czujnikow jest na wskaznik, a drugi na kontrolke przegrzania. Czujnik temperatury do ukladu wtryskowego byl na trojniku przy kolach rozrzadu.

a jakim cudem dohc będzie chodził na jednopunkcie od szkopa?

a jakim cudem dohc będzie chodził na jednopunkcie od szkopa?

jeśli możesz to zapodaj kwote ile wyniósł Cię ten baran?

Chyba coś koło 1200 zł z tego co gdzieś tam czytałem... Podobno liczony .
Dobrze kojarzę?