Witam
Mam prośbę o wypowiedź gazowników którzy zajmują się na co dzień montażem instalacji o polecenie instalacji do Peugeota 607 2,230. Chodzi mi głównie jakiej generacji instalację się montuje w takim aucie, jak wygląda sprawa z reduktorem bo to chyba trzeba dobrać do mocy silnika mój ma 158 km, jakiej firmy itp. Tak żeby to działało. Mam obawy że po założeniu gazu będę miał problemy z kontrolką check engin.
Słyszałem oponie że podobno Holenderskie są najlepsze bo oni najwięcej gazują aut w europie i mają dopracowane swoje instalacje LPG praktycznie do każdej marki auta.
Staram się jak najwięcej dowiedzieć żeby gazownik do którego pojadę nie wciskał mi jakiejś ściemy i wstawi mi gaz co się montuje w polonezie. Wyczytałem w necie, że w moim lwie jest jakiś problem ze wskazaniem paliwa po instalacji gazu i trzeba zastosować jakiś moduł. Jak pojechałem do gazownika to mi powiedział że wstawia się przekaźnik i jest tak, że przy każdym odpaleniu pokazuje stan, a podczas jazdy spada i że to nie przeszkadza itp. ogólnie to wyczuwałem że chcą pójść na łatwiznę za to chcieli dodatkowo 150zł przekaźnik to sam sobie mogę wstawić

za 10zł. Polecali mi instalacje firmy BRC.
Na co być wyczulonym żeby LPG w moim aucie nie okazał się wielką kichą.
Dziękuję za odp.
Pozdrawiam Konrad