Hamulce RS2000 a RST to to samo?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w tytule chodzi mi glownie oto czy otwory (mocowania) przednich zaciskow podejda do mk4?

raczej nie

Dopiszę sie do tematu czy zmieniając zaciski przednie i tył bębny na tarczobębny z RS2000mk6 do mk5 trzeba zmieniać pompę hamulcową?

serwo chcesz zmieniać , nie ma sensu , zreszta to chyba to samo jest . Ja np nie zmieniałem przy swapie

Cytat:
2008-10-17 17:36:41, mss pisze:
serwo chcesz zmieniać , nie ma sensu , zreszta to chyba to samo jest . Ja np nie zmieniałem przy swapie

No właśnie niewiem MSS, skoro RS ma większe tarcze, zaciski itp to pomyślałem że pompa hamulcowa też jest mocniejsza czy cuś w tym stylu. Powiedz mi jeszcze czy wystarczy z tyłu założyć tarczobębny z zaciskami czy trzeba coś jeszcze tam zmieniać? a może łatwiej przeżucić poprostu całą tylną belkę?

Cytat:
2008-10-17 17:48:25, ArekCLX pisze:
No właśnie niewiem MSS, skoro RS ma większe tarcze, zaciski itp to pomyślałem że pompa hamulcowa też jest mocniejsza czy cuś w tym stylu. Powiedz mi jeszcze czy wystarczy z tyłu założyć tarczobębny z zaciskami czy trzeba coś jeszcze tam zmieniać? a może łatwiej przeżucić poprostu całą tylną belkę?

ja nie zmieniałem z tyłu zawiechy

ale prościej i szybciej moim zdaniem będzie przełożyć cała belke

Cytat:
2008-10-17 18:13:39, mss pisze:
ja nie zmieniałem z tyłu zawiechy ale prościej i szybciej moim zdaniem będzie przełożyć cała belke

A jo, racja Ty masz przeciez kombii to jest inaczej. Nie wiesz czy belka z rs podejdzie fivty-fivty do 5d?
Jeden już mi gadał że RS ma szerszą belkę niż zwykły ess

Cytat:
2008-10-17 18:18:49, ArekCLX pisze:
A jo, racja Ty masz przeciez kombii to jest inaczej. Nie wiesz czy belka z rs podejdzie fivty-fivty do 5d? Jeden już mi gadał że RS ma szerszą belkę niż zwykły ess

zagadaj do DarasaBB on u siebie zmieniał

Cytat:
2008-10-17 18:18:49, ArekCLX pisze:
A jo, racja Ty masz przeciez kombii to jest inaczej. Nie wiesz czy belka z rs podejdzie fivty-fivty do 5d? Jeden już mi gadał że RS ma szerszą belkę niż zwykły ess

Belka jest ta sama. Serwo i pompa czym sie roznily ale nie pamietam czym - w czarnym zmienialem.

wszystko ok ale dalej nie znam odpowiedzi na moje pytanie