SPRZEDAM KOŁA ZIMOWE po moim espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moja cena wywoławcza to 350pln
4 opony zimowe + 4 stalówki + komplet śrub
wszystkie opony w standardowym rozmiarze do espero, czyli 185/65/14
stalówki są oryginalne oplowskie (nie daewoo)
jak zauważycie na fotkach dwie FULDY są już trochę zjeżdżone
z kolei dwie BARUMY przejechały na esperaku dosłownie kilka miesięcy na początku tego roku (prawie nówki)
odbiór tylko osobisty
601-327-880
gajer@rembertow.net
GG: 982838

po lewej FULDY po prawej BARUMY

FULDY

BARUMY

Sprzedane na 99% Jak będą sprzedane na 100% dam znać

SPRZEDANE

Jak to sprzedane? Przecież napisałeś wczoraj do mnie wiadomość (czy biorę te opony bo inaczej je wystawisz na sprzedaż) na którą (niestety dopiero) dziś pozytywnie odpisałem.
O ile pamiętam to już ładnych kilka dni temu kontaktowałem się z Tobą w tej sprawie więc sytuacja jest dla mnie nie zrozumiała
Ogólnie rzecz biorąc wykurjedwabiście

napisałem do Ciebie w niedzielę w południe...
i do poniedziałku do południa nie otrzymałem odpowiedzi...
czyli conajmniej 24 godziny milczenia...
no więc (z braku innych zajęć ponieważ jestem na zwolnieniu) w poniedziałek w południe napisałem profilaktycznie na forum info bo może ktoś się jeszcze znajdzie chętny, a nie wiedziałem czy i kiedy się odezwiesz...
no i tuż po napisaniu na forum ogłoszenia zadzwonił do mnie slayter i powiedział że jeszcze dziś wieczorem podjedzie... jak i zrobił... a Twoje potwierdzenie odebrałem po powrocie z garażu tuż po sprzedaży kół...

Nie wiedziałem, że jest zasada czekania 24godziny. Tym bardziej, że ja na Twoja decyzję o tym, że jednak sprzedajesz opony czekałem ponad tydzień czasu. A skoro pierwszy spytałem już jakiś czas temu to wydawało mi się, że mam jakieś niepisane pierwszeństwo (taką praktykę zauważyłem na tym forum) do kupna i zaczekasz na moją odpowiedź. Skoro tak Ci się spieszyło to wystarczyło napisać sms'a bo tak jak pisałem mail to nie komórka która zwykle nosi sie przy sobie. Nie wiem teraz po co był ten mail z ofertą sprzedaży z soboty i info, że jeśli się nie zdecyduję to wystawisz je na allegro. Warunek pełniłem - potwierdziłem chęć zakupu a opony mimo to zostały sprzedane. Wystarczyło sprawdzić pocztę przed decyzją o sprzedaży Slayter'owi tzn o 13.53. O tej godzinie wysłany został mój mail z decyzją zakupu czyli także przed wiadomością Slayter'a o 14.50 Zatem wcale nie zgłosiłem się tak jak napisałeś - za późno.

Suma sumarum jeśli uważasz, że postąpiłeś fair sprzedając opony ,o które pierwszy się upomniałem i pierwszy zdecydowałem się na ich zakup to OK bo masz prawo zrobić z nimi co Ci się żywnie podoba. Ja czuje się oszukany a jeśli to w tej sytuacji za mocne słowo to przynajmniej potraktowany nieuczciwie z Twojej strony. Według mnie takie sprawy powinno się załatwiać inaczej ale oczywiste jest, że każdy z nas będzie się tłumaczył na swoją korzyść.

To już chyba wiadomo, że sprzedane

Wiadomo już od wczoraj.

ok... moja wina...

Cytat:
2008-10-21 13:59:57, ŁUKASZ_GAJER pisze:
ok... moja wina...

Łukasz jeśli idzie o mnie, to ja nie mam żalu, że bagażnik sprzedałeś Kuli

Cytat:
2008-10-21 13:59:57, ŁUKASZ_GAJER pisze:
ok... moja wina...

Brawo Łukaszu
To mi się podoba, twoja wina