RS 2000 kod błędu numer 19

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
19 Pamięć dynamiczna lub jej obwód, zakończyć i ponowić proces samo diagnostyki. Jeśli kod powtórzy się, sprawdzić obwód urządzenia sterującego. Może ktoś mi wyjaśnić o co chodzi czy mam uszkodzony komputer w samochodzie ?

jaki sprzet wykryl ten blad?

No może to Być uszkodzenie komputera...
Coś się dzieje z autem???
Może też komputer nie mieć dobrej masy....

Ogólnie to nic sie nie dzieje poza tym ze pochłania benzyne jak smok i czasami dluzej zakręci rozrusznik zanim odpali

no ja nie bralem swego na diagnostyke komputerowa ale mam takie same objawy... pochlania mega ilosci paliwa i jak za pierwszym razem nie odpali za drugim musze dluzej pokrecic... podejrzewam ze zalewa go i stad ciezko odpalic... sondy wymienilem i troche sie poprawilo ale nadal nie jest tak jak powinno byc... wiec podlaczam sie pod pytanie i czekam na odpowiedzi... byc moze ktos pomoze dla nas obu

P.S. przed wymiana sond robilem okolo 100km za 100zł teraz robie za 100zł okolo 160-170 km (jazda mieszana)

[ wiadomość edytowana przez: diabel_21 dnia 2008-11-02 13:31:44 ]

a jeśli to ta masa jest zła to co zrobić aby było dobrze i gdzie tego szukać

Czy pompa paliwa po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon pracuje ciągle, czy wyłącza się po około sekundzie i czeka na odpalenie?

Pompa wyłącza się po ok 2 sekundach

Czyli sterownik nie jest w trybie awaryjnym. Musisz sprawdzić zasilanie na pinie 1 - to jest podtrzymanie pamięci ECU. Co do wysokiego spalania - trzeba sprawdzić MAP-sensor.

zasilanie na pinie 1 - to jest podtrzymanie pamięci ECU a gdzie i jak to sprawdzić?

widze ze bedzie problem.
na wtyczce sterownika najlepiej.