Korektor(dla innych impulsator) Pytanko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko może ktoś się orientuje
Nie działa mi korektor wtrysku na zimnym silniku (bajer który cyka przy odpalaniu silnik 1.8 td)sprawdziłem go na krótko podłączyłem prąd zmienny i pięknie cyka lecz podczas przekręcenia stacyjki dostaje od razu prąd stały jedno cyknięcie i koniec , wiem że za jego poprawne działanie odpowiada czójnik temp przekazujący dane do kompa a później jakiś przekaźnik tylko nie wiem który?Zaznaczam że samo cykanie nie oznacza że jest sprawny ale jak cyka na osobnym zasilaniu to powinien też cykać w instalacji znaczy się że coś walneło wcześniej

Podaj jego średnicę (może być na oko )albo czy też to jest nowy typ czy jeszcze stary "duży"?
I jak ty do niego zmienny prąd podłączyłeś?

To jest ten stary trochę większy.A podłączałem prąd zmienny do jednego który miałem wykręcony 100 % sprawny i piknie cykał widać było jakby jakiś tłoczek w środku który się poruszał a do swojego w aucie naciełem osłone kabla i podłączyłem tak samo bez wykręcania go i też piknie cykał

Tzn. że masz go sprawnego, sprawdź jeszcze rezystancję tego ustrojstwa.
Ten "stary" klika tylko raz po włączeniu zapłonu, "nowy" oddaje serie cyknięć.
Jak podpiołeś zmienne napięcie to normalne że tak się zachowywał, powiedz jeszcze czy prosto z sieci?