Problem z autronic AL800

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem bo rozjeżdżają mi się mapy wtrysku benzyny po przestudiowaniu forum wykminiłem że problem tkwi w emulacji lambdy po obejżeniu jej zauważyłem że jest podpięty tylko jeden przewód do lamdy i tu pytanie czy możliwa jest emulacja jednym przewodem ,czy powinien być rozcięty kabel od labdy , czy może w autronicu AL800 nie musi być emulacji (gas II gen)sam. to mondeo 1.8 automat

Nie możliwe jest zemulowanie lambdy jednym kablem,o ile pamiętam autronica......fioletowy lambda,siwy ecu benzyny.zrób przebieg.....

czyli mam poszukać siwego(bo fiolet jest podpięty)rozciąć kabel lambdy i przylutować siwy?.bo dziwi mnie srtasznie że niemam rozciętej lamdy

Cytat:
2008-09-30 17:11:26, sayuk pisze:
czyli mam poszukać siwego(bo fiolet jest podpięty)rozciąć kabel lambdy i przylutować siwy?.bo dziwi mnie srtasznie że niemam rozciętej lamdy

Tak zrób.

wielkie dzięki jutro zabieram się do roboty

czy tym fejsem da sie podpiąć do lpg bo dziwi mnie że jest to sam kabel bez żadnego układu scalonego ,czy to nie jest jakieś naciąganie
nhttp://allegro.pl/item451094886_interfejs_usb_lpg_kabel_autronic_al_700_stag_50.htmlull

[ wiadomość edytowana przez: sayuk dnia 2008-10-15 17:18:17 ]

czy ktoś wie dlaczego nic się nie dzieje kupiłem fejs na usb uruchamiam a-mona przekręcam kluczyk i nic odpalam też nic czy ktoś wie jak się połączyć z autronikiem

Cytat:
2008-10-28 16:25:03, sayuk pisze:
czy ktoś wie dlaczego nic się nie dzieje kupiłem fejs na usb uruchamiam a-mona przekręcam kluczyk i nic odpalam też nic czy ktoś wie jak się połączyć z autronikiem

a zainstalowałeś sterowniki do tego fejsu? po wsadzeniu go do us w kompie powinien wykryć port witrualny zwykle na com4 i wtedy w programie ustawiasz na com4

zainstalowałem stery z plyty od fejsu i porty w amonie i fejsie ustawiłem na kom 1 czy jest możliwe aby włożyć wtyczke odwrotnie w autroniku na upartego można by włożyć odwrotnie ale niewiem czy coś sie nie spali można to jakoś sprawdzić powinny być jakieś prądy na wyjściu z fejsu czy z centralki ?