MotoNews.pl
1 [K] Zestaw Naprawczy Silnika 126el (222334/26) - NT

[K] Zestaw Naprawczy Silnika 126el

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupię Zestaw Naprawczy Silnika do Fiata 126el 1996 rok.
Ewentualnie może ktoś się dowie o ceny, może ktoś z Bielska jest i tam w fabryce gdzieś taniej będzie
U mnie 290 zł
Nie piszcie mi po co to robie... Mam sentyment i chcę, by wyglądał jak z fabryki i działał jak fabryka przykazała.
Na stare lata będę do Kościoła jeździł co Niedziele

A to nie prościej i taniej kupić takiego co wygląda jak z fabryki?

-----------------
czasem tu zaglądam

Trzeba będzie i tak to zrobić Albo cena takiego będzie 3 tysiące albo coś, a ja już wymieniłem zawieszenie, hamulce, i elementy ukłądu kierowniczego. Teraz silnik i po jakimś czasie blache
Takiego z fabryki chętnie tylko cena. A ja sobie taniej zrobie kupując części niż nowego Hehe.
Ale pomyśle o tym też

[ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2008-11-08 12:46:17 ]

Cytat:
2008-11-08 12:45:25, Ikarus260 pisze:
Trzeba będzie i tak to zrobić Albo cena takiego będzie 3 tysiące albo coś, a ja już wymieniłem zawieszenie, hamulce, i elementy ukłądu kierowniczego. Teraz silnik i po jakimś czasie blache Takiego z fabryki chętnie tylko cena. A ja sobie taniej zrobie kupując części niż nowego Hehe. Ale pomyśle o tym też [ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2008-11-08 12:46:17 ]

Taniej? Samo wyspawanie podwozia z wymianą podłogi w maluchu to koszt koło 2 tyś zł, a i tak jest problem ze znalezieniem kogoś kto się podejmie. No i to już nie będzie jak z fabryki. Sorki, przerabiałem, gra nie warta świeczki, zwłaszcza, że za kolejne 5 lat trzeba będzie zrobić to samo. Zezłomuj grata a się nie pieprz z nim, bo narazie to jest gówno warty elegant jakich pełno, a nie klasyk z 73. Poza tym co z tego że powymieniałeś elementy które sie normalnie zużywają a i tak za góra 20 tyś km będą znów do wymiany.

-----------------
czasem tu zaglądam

Pomyślę. Podłoga cała
A Maluszek będzie stał Znaczy ggarażowany co jakiś czas odpalany

Happy END

Kolejny Happy END

Tylko ceny fajne

800 za malucha, 2 tysiące za naklejkę HAPPYEND?

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2008-11-08 12:19:23, Ikarus260 pisze:
Mam sentyment i chcę, by wyglądał jak z fabryki i działał jak fabryka przykazała.

A to co jest? Oryginalny garbus? sraluch z początku produkcji? Nie! To jeździdełko warte co najwyżej tyle ile waży, przy cenie 1 grosz za kilogram i godne lat w których Włosi sprzedali Polakom licencję. Masz starego, dziadowskiego i psującego się rdzewiakia i traktuj go jak stary rdzewiak oraz staraj się nim nie jeździć za często, bo do tego to on się już nie nadaje. Nie zapomnij się go również pozbyć w momencie, gdy kwota OC będzie przewyższała jego wartość.

Święta racja

Cytat:
2008-11-08 12:19:23, Ikarus260 pisze:
Kupię Zestaw Naprawczy Silnika do Fiata 126el 1996 rok. Ewentualnie może ktoś się dowie o ceny, może ktoś z Bielska jest i tam w fabryce gdzieś taniej będzie U mnie 290 zł Nie piszcie mi po co to robie... Mam sentyment i chcę, by wyglądał jak z fabryki i działał jak fabryka przykazała. Na stare lata będę do Kościoła jeździł co Niedziele

....300 zł za zestaw naprawczy do czegoś co 10 lat już nie produkują

....jak sentyment nie pozwala Tobie spać po nocach to kup sobie >> takie coś << ...może nawet coś wytargujesz.
Z tego co widać silnik ma alternator i będziesz mógł do tego swojego ...zamontować na przód jeszcze z 4 halogeny ...razem będziesz miał z 10 działających

Cytat:
A to co jest? Oryginalny garbus? sraluch z początku produkcji? Nie! To jeździdełko warte co najwyżej tyle ile waży, przy cenie 1 grosz za kilogram

Ten jak Ty to naywasz Sraluch nigdy mnie nie zawiódł. Raz jak go kupiłem i nie wiedziałem co było di wymiany - Flansza i jak to tam też sie inaczej naywa.
Byłem nim w Jastrzębiej Górze i Władku. Koninie i za Koninem, Siedlcach i za Siedlcami
Teraz moze nic nie wart ale jak ja dożyje 80 lat to on będzie już też starszy i może więcej wart i żadziej spotykany.
Podjąłem sie remontu i remontuje...

80 lat...

Długowieczny maluch z długowiecznym właścicielem

Informacje masz na privie