| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
valthek LADA 2107 cz-wa | 2003-09-01 23:43:31 witam
na stronie wegierskiego klubu lady znalazlem opis "podkladeczki" pod gaznik zwanej "uis" lub "russian miracle" dzieki ktorej spalanie spada podobno ponizej 7l/100km i stad moje pytanie, czy ktos z Was drodzy milosnicy LADnych posiada lub widzial u nas w kraju to ustrojstwo, a jesli posiada to jak sie ono spisuje? www.ladaclub.hu/muszaki/musz_eng_uis.html po wegiersku jest chyba wiecej informacji ale nic z tego nie rozumiem www.ladaclub.hu/muszaki/musz_uis.html pozdrawiam |
Konriii SYMPATYCZNY GOŚĆ mnogo ;) KRAKÓW | 2003-09-02 11:00:34 na zlocie na węgrzech ustrojstwo to miał w swojej Ładzie 2105 bodajze Pavel - i nie byłą to słaba łada wiec to z mocą to chyba nie tak. Podobno ruscy wyprodukowali tylko kilkadziesiat sztuk tego czegoś i nie da się tego nigdzie kupic nawet na węgrzech. A spalanie podobno rzeczywiście jest niskie |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2003-09-02 11:34:22 Eee, kupa tam!
Nie sluchaliscie Wegrow??? I co wy mowicie ze tylko jedno 2105 to mialo! Prawie wszystkie auta tam to mialy! Ja sie pytalem Arnolda, czemu im wystaje dodatkowy filtr paliwa , a on mi na to ze on robi za filtr powietrza do "russian magic". Cos juz o tym czytalem wczesniej na wegierskiej stronce- pytam sie go jak to dziala, mowi mi ze przez to mozna lepiej dobrac mieszanke paliwowo-powietrzna, i dla tego mniej pali - to tylko lepsze dostrojenie gaznika - na moj gust, pewnie wiecej powietrza bezposrednio do mieszanki. Co druga lada tam to miala! lacznie z Arnolda(ale on akurat maski nie podnosil) |
adam2106 SYMPATYCZNY GOŚĆ Volvo 480 turbo mysłowice | 2003-09-03 08:26:34 znalazlem stronke gdzie gosc opisuje budowe takiego cuda ale do maluszka. Przystawka multiair"russian miracle" |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2003-09-03 16:17:53 Tak jest, dobrze zrozumieliscie, tego ustrojstwa jest parenascie/ moze dziesait sztuk na wegrzech i jest to nieosiagalne- tak twierdza Wegrzy! |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2003-09-03 18:33:32 Pozostaje tylko pytanie: Czy zależy nam na ubogiej mieszance? Tu chyba na razie jest więcej miłośników Weberów zdublowanych niż cudów zmniejszających moc. I niech tak będzie dalej |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2003-09-04 12:31:01 No pewnie ze zdublowanych! Ale nie Weberow, a Dellorto, ale to jeden grzyb.
Wczoraj wlasnie szalalem na nich w mojej Ladzie- niezwykla sprawa!!! Dzis powinienem miec zdjecia, wiec wrzuce! Zdjolem je wczoraj, bo z powodu zbyt duzych dysz, sralem paliwem przez wydech! A tak jezdzic sie nie da, ha, ciekawe ile palila- pewnie z 35 litrow na 100, albo wiecej A propos jazdy niech sie wypowie Konrad na ten przyklad! tak czy tak, jeszcze na 2 biegu darlem moje 205 tki oponki! a na zwyklym gazniku ledwo co je zerwe na 1 biegu! |
Janusz-Mendrala ŁADZIARZ Lada 2107 & XM3.0V6 Kraków | 2003-09-04 12:57:11 Krzysiek, a zrobiles sobie podlaczenie do serwo hamolcow?
jasiu |