ATE- potrzebuję info...:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie.....czy taki zestaw hamulców jak tarcze ATE Power Disc + klocki ATE ATE
jest porównywalny do zestawu ATE Power Disc + klocki Ferodo Premier ?
Pytam ponieważ za taki zestaw ATE + Ferodo(380zł) trzeba zapłacić praktycznie o 100 zł więcej niż za ATE PD+ATE (285 zł). Czy w Essiem 1.6 16V będzie czuć różnicę w hamowaniu ? Czy może klocki Ferodo Premier są jakieś trwalsze ... ?

Ja mam te tarcze i klocki też myślę, że to są ATE i powiem Ci, że jestem zadowolony (nie wiem dokładnie jakie klocki, bo już z takimi hamownikami auto kupiłem). Możesz tarcze rozgrzać prawie do czerwoności, a one i tak dalej dobrze hamują i pedał nie wpada do podłogi.

z mojego doświadczenia powiem Ci że nie zawracałbym sobie głowy Ferodo, osobiście się zawiodłem na nich... teraz jeżdżę właśnie na Ate i jest o niebo lepiej...

ja mam Ate PD i Ferodo premier i jest git
wszystko kupione u Slawas1

Jeśli chodzi o klocki hamulcowe to słyszałem, że ATE robi lepsze niż Ferodo.

Gdybym nie przekopywał wcześniej forum to pewnie kupiłbym cały zestaw ATE ale w większości tego typu wątkach forumowicze polecają ATE Power Disc + Ferodo Premier.... ....gdzieś mi się obiło o uszy, że klocki ATE są za twarde i ścierają szybko tarcze (może dlatego są tańsze od kloców Ferodo Premier)....no a te tarcze to tanie nie są....

Cytat:
2008-10-27 14:31:15, Andrew pisze:
Gdybym nie przekopywał wcześniej forum to pewnie kupiłbym cały zestaw ATE ale w większości tego typu wątkach forumowicze polecają ATE Power Disc + Ferodo Premier.... ....gdzieś mi się obiło o uszy, że klocki ATE są za twarde i ścierają szybko tarcze (może dlatego są tańsze od kloców Ferodo Premier)....no a te tarcze to tanie nie są....

Możliwe, że tak jest, bo u mnie klocki już mają koło 30000km często intesywnej jazdy i jeszcze są ok, a tarcze po tym samym przebiegu już są dość mocno "wyżłobione".

Jak mam full ATE zwykłe, trochę piszcza ale spoko
CATALOGE

[ wiadomość edytowana przez: Sinuspi dnia 2008-10-28 09:42:36 ]