Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2008-10-29 14:17:55 Witam
Może jest tu ktoś mocniejszy w fizyce niż ja i wypowiedziałby sie na temat możliwości utrudniania życia strażnikom wiejkim. Większość przenośnych fotopstryków robi zdjęcia w paśmie podczerwieni - coś koło 34 GHz. A co jeśli by sobie zorganizować kilka diod podczerwieni i zamontować w samochodzie- czy udałoby się uzyskać efekt "prześwietlenia" zdjęcia?? Tzn. czy np. zamiast tablicy rejestracyjnej na zdjęciu mogłaby widnieć biała plama?? |
![]() Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-10-30 15:22:34 Jak już ktoś napisał wcześniej naj lepszym rozwiązaniem jest liść na tablicy rejestracyjnej. |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2008-10-30 21:22:06 oglądałem ten program na discovery, ale nie przypominam sobie żadnych diód, ani lamp na podczerwień ( można takie dokupić do kamery)... mieli jakieś śmieszne nakładki, spraye i inne badziewie, które każdy myślący od razu by wyśmiał, ale czegoś takiego nie...
.. chyba ze w innym odcinku... miśki to by i owszem zatrzymali, ale zadaniem tego urządzenia nie jest zakłócanie, tylko uniemożliwienie zrobienia zdjęcia, a śmietników na ogół pilnują czarnuchy - jakie oni mają prawa chyba nie musze cytować kodekcu... |
kabe00 passat b5 Tarnów | 2008-10-30 22:20:44
Powinien być metalowy, trzeba by go przykęcić i malować co sezon hammeritem młotkowym |
![]() Tomek-Mydlowski Warszawa | 2008-10-31 01:48:34
niestety, problem z diodami jest taki że dają światło punktowe ![]() Eksperymentowałem już na różne sposoby, piłowałem, przyklejałem pod różnymi kątami.....nawet próbowałem z pomoca małych lustereczek. Efekt - niestety dupa. Jedyna szansa aby diodami oślepić radar - to zrobić z nich tablice ![]() ![]() Dlatego też, jak jade gdzieś w PL i mocno się śpiesze, mam w bagażniku jedną dyżurną blache WWL XXXX ![]() Dodam że na wołomińskich blachach bumier zaczyna groźniej wyglądac ![]() |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-10-31 07:33:03
Można też przewozić* blachę ...w kabinie na podszybiu a tłumaczyć się , że właśnie przed chwilą jakaś gówniażeria urwała mocowania, nie mamy śrubokrętu, blachowkretu, ...a w ogóle to z taką skomplikowaną usterką to tylko do mechanika ![]() No bo w sytuacji "W" o której piszesz ...jak wytłumaczysz miśkom, że z przodu i z tyłu masz inne blachy ? * - blacha teoretycznie powinna tam być - a nic się nie stanie jak będzie pod fotelem ...w ostateczności na podszybiu ...przywalona jakimiś papierami ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-10-31 10:25:44
Jeszcze wypadałoby skasować naklejkę na szybie,bo fotopstryk również ją obejmuje. ![]() |
![]() Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-10-31 13:44:08
I na to jest sposób. Ustawiasz wycieraczkę na tej wysokości, by zasłaniała naklejkę. Jeśli pada to naklejasz tam liścia ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-10-31 17:26:43
A może od razu całego okleić liśćmi w barwy maskujące ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-10-31 18:04:56 Zawsze coś ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2008-10-31 18:18:35 Ja jeżdżę z ulotką jakiegoś autogazu za wycieraczką - wystarczy podkleić "na wodę" i się trzyma |
kabe00 passat b5 Tarnów | 2008-10-31 21:53:32 Jan Kloss miał domalowane fragmenty cyfr - i tak np. z 1 można zrobić 4 a potem ją przetrzeć szmatką - i znowu mamy jedynkę ![]() |
![]() raffsa Klubowy Weteran Espero Miasteczko Slaskie | 2008-10-31 22:06:42 co doradarów !!
A wiecie że jeśli zdjęcie jest nieczytelne tzn nie widać osoby to sprawa jest umorzona nawet niemają prawa dać mandatu za niewskazanie. Pozdrawiam Raffsa P.S. przerabiane w zeszłym tygodniu chociaż policjant szedł w zapartę straszył sądami itp na koniec powiedział że dobra ... / wcześniej oczywiście konsultowaliśmy się z sedzią okręgowym by być pewnym i powiedział że mogło jechać pięciu nazmianę a zdjęcie nie wskazuje kto konkretnie i sąd sprawę umorzy./ 81km/h na 50-ce efekt koncowy 0zł i 0pkt. |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2008-11-02 18:03:14
no niewiem u mnie było widać tylko nr rej i jak bym sie nie przyznał to musiał bym wskazać 600/15pk |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2008-11-03 09:46:38 rozumiem że miałeś dostęp do fotoradaru i możliwość takich zabaw...
a może by tak kupić lampe do kamery na podczerwień - sporo większa moc ( zamontować w miejsa halogenów i ustawić w prawą stronę) ... wiem że niektórzy kombinowali z lampami błyskowymi z wyzwalaczem na podczerwień - tylko mi się wierzyć nie chce żeby udało się idealnie trafić z momentem błysku w moment robienia zdjęcia. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-11-03 10:18:24
Jak byś się nie przyznał i nie wskazał to w porywach byś co najwyżej do zapłaty dostał 600 zł i ZERO punktów. DeeJay - ja wogóle nalepki z nr rej. nie przykleiłem. Dwie krajowe kontrole policji + jedna zagraniczna + badanie diagnostyczne i nikt się nie przyczepił. [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2008-11-03 10:20:14 ] |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-11-03 10:19:01
...na elektrodzie o.m.c. nie zrobili z tego zagadnienia doktoratu i ...nic z tego. > tutaj możecie sobie poczytać < |