| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Nortonn Pszczółka / BYŁO Esp ... Łódź | 2008-10-08 20:14:55 Pojawił się mały problem. Moje obecne radio potrafi się wyłączyć i włączyć kilka razy pod rząd. Gdy docisnę panel wyłączy się... Oczywiście antena w tym momencie wariuje... Co to może być?
Swoją dorgą to zastanawiam się nad zakupem cywilizowanego radia tj. na płyty CD plus USB. Jakie radyjko polecacie? Podoba mi się Pioneer 6000UB - ale kosztuje ok. 700zł
Wolałbym wydać max. 500zł |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2008-10-08 20:57:49 Mam JVC SH-9101 niema teraz takiego na allegro ale polecam Ci cosik takiego, bardzo podobnego klik
[ wiadomość edytowana przez: Kula69 dnia 2008-10-08 20:58:11 ] |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-10-08 22:24:13
Nie domyślasz się? Prunda brakuje. Styki wyczyść. |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-10-08 22:53:07 Kolega ma coś takiego i sprzedaje to za 600 zeta z głośnikami przód i tył jajowate z tyłu. Rok temu dał za to pnad 1000 zł. Same radio. Nie wiem dokładnie jaki model. Mam go teraz u siebie w Esperaku. Dobrze gra. Moje głosniki są dla niego za słabe. [ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2008-10-08 22:54:22 ] |
Nortonn Pszczółka / BYŁO Esp ... Łódź | 2008-10-08 23:12:34
Jeżeli mogę prosić to chętnie zobaczę
Napotkałem w odcieniu niebieskim ale nie mam oznaczenia modelu (kod literowy). Podświetlenie zegarów jest w kolorze blue więc panel radia podświetlany na niebiesko idealnie komponuje się w deskę rozdzielczą. Kostka ISO może jest przy obecnym radyjku. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-10-08 23:27:19
zanim się guma zdecyduje cokolwiek wkleić..co może ze 3 dni potrwać ..
kenłód franka gumy ..chyba taky |
franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2008-10-08 23:55:29
Takowy ! (ten zielony) ale foto takie mało wyraziste i bleee! jak malowane pastelami. B1. Zdecyduje Mam wiarę, ze wykonam tą misję skutecznie juz są pierwsze tego efekty
Ja mam wszystko w standardzie - zielonka, więc Tylko zieleń pasowała. Zrobię jutro sesję , bo dzisiaj nie mam juz siły lecieć do gazaru itp. tak ze: jutro foty i krótkie opisy. BTW: tak jak nizej Autobusik wyskoczył z bardzo przyzwoimym radyjkiem Alpine, ale troche przeskoczył pułkę cenową.
bardzo dobra cena z głosnikami, ale nigdy nie elipsami. ehhh i tak nie pasowały by do maszyny. [ wiadomość edytowana przez: franko25 dnia 2008-10-08 23:58:18 ] |
rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2008-10-10 09:00:05 Może takie cena przystępna i gra naprawdę nieźle (mam takie).Jedyny minus to brak złącza usb. |
franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2008-10-10 12:15:22 a wiec jestem: byłoby wczoraj ale padłem, byloby rano ale jak zrobaczyłem zdjęcia to strasznie (zrobiłem kolejne) Sesja wieczorna-nieudana padły baterie całkiem niespodziewanie.
Fota01 Fota02 Fota03 Fota04 Fota05 Fota06 Drazek01 Drazek02 Pamiec Flash i Etiu Jak powyzej: mała fleszka (w standardowym rozmiarze czesto o Nią zachaczałem) i etui jak i zdjecia drążka, na których widać jak mało miejsca zostaje nawet po uzycieu takiego "malenstwa".
USB z tyłu wydaje siębyć bardziej bezpieczne. Wracając do radia: a własciwie Tunera - coś niesamowitego. Jak kupisz się przekonasz co miałem na mysli.
Jeśli po zakupie nowego, bedzie dalej dziwnie się wyłączać trzeba bedzie pogmerać w instalacji (przymusowo). I jeszcze w temacie wyłączania: moj brat miał podobnie ostatnio w nowym radiu. Załozył sobie podtrzymanie i bół ustąpił. [ wiadomość edytowana przez: franko25 dnia 2008-10-10 12:39:46 ] |
Nortonn Pszczółka / BYŁO Esp ... Łódź | 2008-10-14 21:59:57 Witam po dłuższej nieobecności!
franko25 dziękuję za fotorelację będę szukał radyjka z 'wewnętrznym' usb. Wyjąłe swoje obecne radio, poprawienie wtyczek nie przyniosło rezultatu. Wstępna diagnoza jest taka, że do wymiany jest taśma - radio wyprodukowane 12.98 więc swoje przeżyło... Nie będę już naprawiał... Jest natomiast dziwna rzecz - otóż oprócz kostki iso i anteny wychodzi z radia cienki kabel dwużyłowy i podłączony jest gdzieś w tylne części kokpitu... nie mam możliwości bezpośredniego wyjęcia, jedynie mogę obciąć ale nie wiem co to jest... ALbo rozebrać radio na szybko i odłczyć lub odlutować, ale rozebrać całą konsolę i wtedy odłączyć... Nie zrobiłem fotek bo już ciemno... |
franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2008-10-14 23:06:47 spoko!
przy małym pen drive USB nie stanowi TO problemu-praktycznie wogole a ułatwia wypinanie i nagrywanie kolenych kawałków. bo przecież panel bierzesz ze sobą
Jeszcze lepszym rozwiązaniem są karty pamieci! Wsuwasz w panel i ... czad! ale troszkę wieksze pieniążki. być moze ten kabelek co opisujesz, to jakaś pozostałośc po zestawie głośnomówiącym albo podttrzymanie napięcia? |
Nortonn Pszczółka / BYŁO Esp ... Łódź | 2008-10-16 21:14:13 No i radyjko zakończyło swój żywot na dobre... Pozostała jedynie dziura, którą trzeba wypełnić nowym nabytkiem... Dziwnie jeździ się bez muzyki...
Byłem dziś na wymianie oleju i filtrów... przy okazji obcieliśmy ten niewiadomy kabel... rozebrałem radio na części pierwsze, kabel jest przylutowany do płyty głównej w początkowej części tj. od razu za szynami panela... Możliwe, że jest to fabryczne, ale w takim razie gdzie jest podłączone w samochodzie? Przy gaszeniu silnika słychać ustające syczenie... PS. Po wymianie filtra powietrza nie mogę odparować szyb, wcześniej czołowa po paru minutach była czysta nawet zimnym powietrzem... [ wiadomość edytowana przez: Nortonn dnia 2008-10-16 21:15:35 ] |
franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2008-10-16 22:57:46
po kabelku do celu. Inaczej nie widzę. A moze jakiś seryjny dodtakowy wzmacniacz
filtr powietrza i parowanie szyb. nie mogę tego ze sobą zespolić.? Pryedewsyzstkim ,umyj szybki od wewnetrznej strony albo zastosuj pochłaniacz wilgoci albo sposobem jednego Klubowicza : przetrzyj szybki scierką- sucha z szamponem. parowanie ustepuje. [ wiadomość edytowana przez: franko25 dnia 2008-10-16 23:04:52 ] |
Nortonn Pszczółka / BYŁO Esp ... Łódź | 2008-10-17 09:04:26
No właśnie nie wiem co to za kabel... na wiosnę będę chciał kupić nowe głośniki i nowe kable, wtedy trzeba rozebrać deskę. Może jeszcze elektryk uświadomi mnie co to jest za cudo ;D Parownie szyb rozwiązane - przypadkowo zamknąłem obieg zewnętrzny. Ścierka z szamponem - mówimy o samochodowym? |
franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2008-10-17 09:42:39
szmatka miękka i taki zwykły, moze być Familijny Szampon ewentualnie odsyłam do
Parowanie szyb |
Nortonn Pszczółka / BYŁO Esp ... Łódź | 2008-10-18 10:57:08 Radyjko zamówione, padło na Pioneer 6000UB. Jak założę to wrzucę fotki. Jestem ciekaw jak będzie grało ![]() |
franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2008-10-18 11:55:09
widzę ze coś słabo doczytujesz Nasze/Moje teksty!? "Jak bedzie grało" A ch**owo.! " Zamknięty w ładną puszkę -śmieć! przyklad 1 przyklad 2 losowo i automatycznie szybko wyszukane linki. co najwazniejsza, panuje w nich zgodność
kolegę chyba poniosły slangi relkamowo-marketnigowe
[ wiadomość edytowana przez: franko25 dnia 2008-10-18 11:56:39 ] |
Nortonn Pszczółka / BYŁO Esp ... Łódź | 2008-10-18 12:12:07 franko25 po założeniu okaże się jak będzie grało
jeżeli mówimy o wyglądzie zewnętrznym - w wątkach, które podałeś użytkownicy proponowali Clariona olbo Alpina... nie podobają mi się z wyglądu... |
franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2008-10-18 12:54:56
Przy większym natęrzemu głośnośc może robić się nieciekawie! Mnie też sie nie pobobają. Chociło Mi o jakoś dzwięku, bo przeciez to najwazniejsza cecha a dodatki są tylko uzupełnieniem. i nie zrozum mnie zle ze jestem całkowitym przeciwnikiem audio od Pioneera bo, Sam posiadam taki sprzęt w domku (ampli,sub) ale to całkiem inna bajka. |