Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2008-11-07 14:21:55 Witam , znajomy ma problem , prosi o pomoc , ja nie bardzo wiem o co moze chcodzic. Wklejam Jego opis :
Poldek 1,6 GSI Caro +2000 r. na gazie nie chodzi z pełną mocą.Po przełączeniu na LPG po 100m. traci moc i przez dalsze 500m.dusi się ,niemoże osiągnąć obrotów więcej niz 2000.Potem czasami to przechodzi zaczyna iść normalnie,ale często wraca.Przewody i reduktor są gorące.Silnik ciepłotę trzyma dobrze,ale na gazie nie da się jeżdzić.Na benzynie normalnie.Ja kupiłem go niedawno w Gdyni no i przyjechałem jakoś do Krakowa,ale po kilku dniach zaczęły sie te problemy.Byłem na diagnostyce w stacji,gdzie robią z gazem.Wziął go na spaliny i stwierdził że nastawy trzyma idealnie.Ale jak policzyłem spalanie na trasie gdynia-Kraków to mi wyszło ok.16 l.On ma silnik krokowy taki,że pod nim jest jeszcze śruba regulacyjna,próbowałem na tej śrubie podregulować,ale bez skutku.Podejrzewam reduktor aha jeszcze wymieniłem filtr gazu ,wewnątrz były 2 dekielki od filtra i kupa śmieci.Jakiś mały ten filterek ledwo 2,5 cm sr..Ciężko było skręcić go bo sprężynują przewody i jest dostęp zły . Tam przychodzą 2 uszczelki /oring/ i przy skręcaniy mogły mi się wysunąć.Nie mam war .do takich robót,tylko ulica przed domem.Co może być przyczyną tego braku mocy ? .... W moim pierwszym Poldku jak spuszczałem kondensat to zeszło ok.pół setki świństwa,natomiast w tym drugim nie zeszlo nic.Czy możliwe jest,że tak się zapiekło w środku iż świnstwo leży gdzieś w komorach. ... Będę wdzięczny za jakąś radę. O co moze chodzic ? Doradzilem odpiac krokowca i zobaczyc co sie wtedy bedzie dzialo, zeby wyeliminowac "elektronike". Przewody gazowe nie sa nigdzie zimne/oszronione. |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2008-11-07 17:45:09 to jest sekwencja czy II generacja? |
![]() marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2008-11-07 19:15:18
|