Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2008-11-07 17:55:46 Uważejcie na tego sprzedawce UWAGA
Kupiłem właśnie felgi stalowe na koła zimowe. Właśnie wróciłem od wulkanizatora i felgi te to totalny szajs. To używane mam lepsze. Ciezarki na felge jedna strona prawie 80 gram bez opon. Zaczynam wiec walke ze sklep o zwrot kosztow za wulkanizacje i felgi |
![]() lucas48 Klubowy Weteran ![]() BMW 530i Warszawa Ursynów | 2008-11-07 18:44:29 nic tylko oddac je sprzedawcy i kupic moje ![]() ----------------- ..:: Tylny napęd jest jak seks... Po co na ręcznym? Jak można dać w pizd*** ::.. |
![]() kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2008-11-07 20:56:17 Ja w tym sklepie kupowalem duzo czesci do Esperaka i bylem zadowolony wszystkie czesci mieli na miejscu ceny w porzadku a na towarze nigdy sie nie przejechalem. Stawialbym na to ze po prostu dostali jakas szajska partie towaru a nie ze sprzedawca jest zly. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-11-08 00:29:33 W Jadarze zaopatrujemy się (ja i paru znajomych ludzi ze śląska) od lat....nigdy nie było najmniejszego przypału z ich strony !
Zanim zaczniesz się miotać...sprawdź wulkanizatora.... Już raz miałem akcję z nowymi alusami kupionymi na alledrogo dla kolegi ... Po montażu nowych opon na zakupione alusy i tragicznej opinii o nich (niezłego w moim wcześniejszym doświadczeniu) serwisu opon .......gościa-sprzedawcę chciałem w pierwszym odruchu zamordować... wg wulkanizatorów fele były zwichrowane i praktycznie nie do wyważenia ...nawalili ciężarków jak na treningu w siłowni!!... Coś mnie jednak tknęło ...zawiozłem całość do innego serwisu opon...jak zobaczyli ...to zaczęli robić zdjęcia ! ...a za 20 minut miałem w bagażniku ..te same ...ale pięknie wyważone kółka w idealnym stanie ! |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2008-11-08 09:58:22 Bogdan do tego wulkanizatora jezdze od 4 lat i nigdy nie bylo problemu. Zawsze maksymalne ciezarki na starych felgach mialem gora 30 gram oponami. Tutaj tak jak powiedzialem nawet widac na spawie ze felga "faluje" A pozatym jak wyjasnic fakt ze na felgi nawt dekle nie nachodza - tak jakby fele byly za wypukle. Ok ja nie mowie ze sprzedawca nie poczuje sie do odpowiedzialnosci, zobaczymy jak do tego podejdzie. Aha po zalozeniu samej felgi na wywazarke to az wywazarką rzucalo wiec to cos juz mowi |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-11-08 10:30:15
Ja też tak miałem.. Oczywista nie neguję niczego co piszesz bo nie widziałem Twojego zakupu i działań z tym związanych, opisałem tylko swoje dziwne i w podobnej materii doświadczenie.. Życzę powodzenia ..i ciekaw jestem finału Pozdrawiam ![]() |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2008-11-08 13:53:43 Bogdan a więc dla swojego spokoju oraz by nikogo bezpodstawnie nie oskarżac, pojechałem do innego wulkanizatora i niestety potwierdził że z felgami jest coś nie tak. Mianowicie nic nie mówiąc o moich podejrzeniach poprosiłem o wyważenie kół. I o to wyniki: przód bez opon: 75 gram na stronę tył 85 gram. No cóż jednak niestety będę musiał " walczyc "o swoje.
[ wiadomość edytowana przez: misiekwwa dnia 2008-11-08 13:54:22 ] |
![]() franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2008-11-08 14:21:28
złom ![]() ![]() ![]() |
netpro Nubira 1,6 SX (sedan) Jelenia Góra | 2008-11-08 17:24:12
co jak co, ale akurat na nich zlego slowa nie powiem, od lat bralem od nich czesci, byli zawsze wzrorem do nasladowania dla innych sklepow internetowych. Tutaj, no coz, towary bywaja wadliwe i zanim sie napisze zeby na kogos uwazac, warto zalatwic sprawe do konca i dopiero wnioski wyciagac. |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2008-11-08 17:39:07 Ok zgadzam się z tobą ale to nie chodzi o niechec do sprzedawcy ale towaru. Zobaczę jak postąpi z reklamacja bo taka będzie a jak wyjdzie tak że zrekompensują to jakoś, to wtedy napisze do MIFI o zmianę tematu watka.
Nie neguję tego iż oni mają dobre części, rzeczywiście mogłem trafic na jakąs zlą partie. [ wiadomość edytowana przez: misiekwwa dnia 2008-11-08 17:43:00 ] |
![]() mifinka (S) Klubowy Weteran Ford Probe 2,5V, BMW ... Warszawa - Wola | 2008-11-08 23:30:51
Może napisz na Berdyczów? ![]() ![]() ![]() |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2008-11-10 11:13:27 Muszę powiedziec ze jestem zaskoczony Jadar na podstawie rachunku wulkanizatora zwróci pieniążki i przyśle nowe dobre felgi. Zauważyłem również iż wycofał resztę partii felg czyli 39 szt z aukcji. Z takimi sklepami i takim podejściem chciałbym się spotyka na codzien. A więc przepraszam z gory sklep za tytuł wątka. |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-11-10 11:41:21 Nie ma to jak być w gorącej wodzie kąpany ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-11-10 11:57:11
Założymy się, że to dla niego za trudne i nie zajarzył o co chozzzi ?? ![]()
misiekwwa hot weather company sp.ZOO ![]() |
![]() Michal-500 Clio Sosnowiec | 2008-11-10 12:25:49
![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-11-10 12:53:40
![]() ![]() ![]() Dziwnie pozytywna listopadowa aura uderzyła mi nieco na ep ![]() |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2008-11-10 15:35:02 Bzdury piszecie i tyle. W żadnej wodzie gorącej. Przez te felgi zostałem uziemiony na ten weekend i stąd moje zdenerwowanie a pozatym też to było uprzedzenie bo nie dawniej niż 2 tygodnie temu zakupiłem pewiem sprzet na allegro niby z gwarancja a nijak skep sie ma do rozpatrzenia reklamacji. A teraz z innej beczki czy ktos z was sie orientuje czy mozna kupic sam boczny plastyk od ktorego odchodzi kolanko ( od chlodnicy )do ktorego idzie przewod gumowy do bloku silnika? Albo jaki klej pozwoli na trwałe uszczelnienie tego plastyku, a raczej małej dziurki na nim?
[ wiadomość edytowana przez: misiekwwa dnia 2008-11-10 15:39:30 ] [ wiadomość edytowana przez: misiekwwa dnia 2008-11-10 15:44:30 ] [ wiadomość edytowana przez: misiekwwa dnia 2008-11-10 15:46:30 ] |
![]() desperos Klubowy Weteran Volvo V70 II Lublin | 2008-11-10 16:06:58 [quote]
2008-11-10 15:35:02, misiekwwa pisze: A teraz z innej beczki czy ktoś z was sie orientuje czy mżzna kupić sam boczny plastyk od którego odchodzi kolanko ( od chłodnicy )do którego idzie przewód gumowy do bloku silnika? Albo jaki klej pozwoli na trwałe uszczelnienie tego plastyku [quote] Samego plastiku nie da się dokupić,jak jest to mała dziurka to w każdym zakładzie zajmującym się naprawą chłodnic Ci to zespawają(skleją)...Mi już dwa razy rozwaliło podciśnienie ten plastikowy boczek i jego wymiana kosztowała mnie 100pln(oczywiście używany,zdemontowany z innej chłodnicy...obecnie z nexi z kranikiem spustowym płynu ![]() Ja na Twoim miejscu już bym się nie bawił w klejenie tylko poszukam magika który ma jakaś dziurawą chłodnice z dobrymi bokami i po prostu zlecił wymiane... |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-11-10 16:51:55
Czyli rozumiem że samochód był bez kół, zawieźli Ci go do gumiarza na lawecie, po czym okazało się że znów nie ma co założyć? ![]()
Gdybym nie wiedział, że masz automata to bym Ci powiedział że przepłaciłeś, bo do manuala nowe chłodnice z gwarancją chodzą po 150-180 zł, a tak to Ci tylko powiem żeś ryzykant ![]() ----------------- czasem tu zaglądam |