| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-10-30 10:54:36 Plywanie moze ustanie po regulacji bo przeciez musisz sie na nia udac po -/+ 500km albo 2 zbiornikach gazu.
Skad masz pewnosc, ze wentylator Ci sie jeszcze nie wlaczyl? Plyn warto wymienic, jesli kupiles uzywany samochod to nie masz pewnosci co tam siedzi, jakie mrozy wytrzyma, czy ktos nie nalal zwyklej kranowki. Tak czy inaczej, powinno sie to robic co 2 lata. Kazdy specyfik traci na skutek uplywu czasu oraz cykli pracy swoje wlasciwosci. Gaz splywa do najnizej polozonych miejsc, w razie wycieku z przyjemnoscia wiec wypelni przestrzen nad woda a ponizej podlogi. Albo wiec uszczelnic i zamontowac wentylacje albo zasypac. |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-10-30 11:02:19 Ewentualnie można w kanale zamontować czujkę gazu, na problemy z pływaniem obrotów myslę że pomoże regulacja po dotarciu (instalacja też się musi ułożyć), co do płynu w chłodzącego zalecam okreową wymianę.
Ach a tak apropo, u mnie wskaźnik temperatury żadko dochodzi do połowy (zdarza się to bardzo poradycznie), najczęściej utrzymuje się na poziomie 1/4 |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-08-06 21:13:40
W te upały nie dochodzi do połowy ? To coś jest całkowicie zjebane, chyba termostat jest cały czas otwarty. A zimą jak jest ? U mnie na "złym termostacie - 87" zimą lipa, latem lekko ponad połowe. No chyba, że szybka jazda na trasie, to spada lekko ponizej |
RICO__ Espero 1,5 LPG Kraina wiecznych lodów | 2003-08-06 21:28:32 Ja chyba nigdy nie widzialem u siebie wskazowki na polowie, zawsze jak jest na 1/3 ( bez roznicy czy jak stoi na swiatlach, czy podczas jazdy ) to wlacze sie wentylator i schladza o jakies +/- 8mm, tak ze nigdy powyzej 1/3 wskazowka nie wychodzi |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2003-08-06 23:08:35 Raczej po zamontowaniu instalacji LPG mechanik nie powinien się tłumaczyć nierównomiernością obrotów. Pierwsze kilometry na LPG to ewentualnie większe spalanie gazu - regulacja na plus dla ułożenia sie membrany w parowniku. Cudów nie ma coś jest nie tak. Niekoniecznie z gazem.
Co do termostatu u mnie trzyma na połowie w czasie jazdy bez względu na temperaturę zewnętrzą. Jedynie np. w korku idzie na 3/4 skali max. W przypadku garażu jeśli jest dobrze przewietrzany i nie ma nieszczelniści u układzie LPG to możesz być spokojny. Kiedyś przy gażnikowym audi przez kilku letni okres czasu, nigdy nie poczułem gazu będąc u kanale w czasie jego naprawy. Oczywiście przerwa na papieroska na zawnątrz pomieszczenia. |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2003-08-07 10:06:58 U mnie - wskazówka na pierwszej kresce (1/4) i stabilna jak skała.
Obroty - 750 czy benzyna czy gass - stabilne (napisałbym, że jak skała, gdyby nie to, że od 2-3 dni na gassie zimny coś leciuteńko pływa). Garaż - mój ojciec od paru lat garażuje auto LPG w garażu z kanałem i "buum" nie było |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-08-07 19:16:33 zamiaA ja nie chcac zakladac nowego tematu napisze tutaj.
Jesli wszystko pojdzie ok, (czyt. moj ojciec pojedzie do niemiec na robote, 8€ za h Jak gaz zacznie drozec to ja tez niedlugo bede robil |