[125p] Replika 125p mojego ojca po 20 latach ;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Troche mi sie nudziło, wiec postanowiłem w styczniu 2008 zakupić fiata w kolorze kosci słoniowej i troche go przerobić
Proszę sie nie wpartywać głęboko w detale zrobiłem go po to tylko żeby go upalać na szutrach za zegrzem i na mazurach

Te zdjecia były robione w lipcu wiec do dzis doszło troche małych detali

[ wiadomość edytowana przez: 130TC dnia 2008-10-29 16:41:07 ]
[ powód edycji: [125p] ]

dla mnie zwenętrznie spoks... co tam u Ciebie pod przednia klapą się znajduje???

fajny samochód. tylko zewnętrznie sa przeróbki?

nie no do upalania troche musiałem porobić w mechanice bo seryjny to sie nadawała ale do jazdy na zloty ;D

w zawieszenie wsadziłem bilsteiny na unibolach oryginalne z tamtych lat sprezyny na przód od jakiegos vw
z tyłu resor jest zrobiony i zeby troche wyzej stał to tylne mocowania przerobiłem

a silnik zeby sie nie pierd.. z silnikiami fiatowskimi to wsadziłem 1.6 od rovera i troche mi go wujek zrobił który robił silniki dla mojego ojca wiec moze mieć on ok 135 koni a do tylnego mostu mam szpere ale na zimę bede miał seryjny most przełożenie mam od karetki i w zupełnosci mi to wystarcza zeby mieć banana na ustach w lesie ;D

wszystkie te przeróbki ojciec miał i dlatego tak zrobiłem

oczywiscie te przeróbki sa na szutry i snieg na asfalt troche inaczej było

sympatycznie... ogarnij tylko lekko te przełaczniki bo nie dość, że wyglądają z dupy to pewnie do tego kiepsko się z nich korzysta... ale ogólnie jak na furę do czochrania po szutrach to bardzo fajna konfiguracja. deska flockowana czy jakiś środek zastępczy?

Fajna furka Mam pyatnie co do tylniej przegrody, to alu czy wspawałeś blachę? Jak tak to jaka to grubość

Dodam to co już napisał Furiosus - ogarnij elektrykę

Reasumując, auto bardzo fajne... dobrze, że jest kolejny kant z fajnym malowaniem! No i kolega niech pokaże co pod maską... Chemy wszyscy zobaczyć jak tam jest

Napisz na priv, gdzie można podjechać obejrzeć auto z tego co widze jesteś z wawy

[ wiadomość edytowana przez: pwr79 dnia 2008-10-29 15:37:39 ]

ogarnij kurnik w srodku i bedzie zajebisty! Masz jakies filmiki z upalania?

Jeszcze tylko klateczki brakuje i miodny będzie

Tata miał zdecydowanie fajniejsze felgi
Super fiaty!

Ładny sprzęt. Fajnie że kontynuujesz tradycję rodzinną. Przyłączam się do prośby o jakieś filmiki jak fura lata.

Też bym chętnie zobaczył jakiś filmik. A jakbyś miał jeszcze trochę starych fotek tatowego bandziora to też byłoby super. Pozdro!

A to mały kurczak na wyścigu w poznaniu w 86"

ten fiacior na ostatniej focie....ahhhh

Cytat:
2008-10-31 18:54:21, Koniu pisze:
ten fiacior na ostatniej focie....ahhhh

to fiat wyscigowy Piotrka nowickiego dziś jego synowie przygotowywują do wyscigów ceedy i picanto )

Cytat:
2008-10-31 18:55:53, kurczakteam pisze:
to fiat wyscigowy Piotrka nowickiego dziś jego synowie przygotowywują do wyscigów ceedy i picanto )

To pewnie felgi im nie pasują już do tych plastikowych zabawek . Rezerwuje

Fajny fiat to jest ten to znaczy był )):

fajne te foty , bardzo fajne , miło się ogląda

ale Twój kancik z tym 1.6 k16 wciąga wszystkie te prl rajdówki noskiem cóż , takie to były czasy .