Zardzewiała świeca

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ja tak z innej beczki ,kumpel ma Nexie i ma taki problem wykrecał ostatnio świece i jedna była całkiem zardzewiała (tam gdzie elektroda ,cały dół ) czyli prawdopodobnie dostaje się płyn chłodniczy do niej sugerowałem mu że może to uszczelka pod głowicą ,ale pytam was co może być tego przyczyną .

USZCZELKA POD GŁOWICĄ!!!!

właśnie tak myślałem dzięki

A czy czasami kolega nie mył silnika w aucie? bo ja raz tak zrobiłem i niestety do świecy dostała się woda no i skończyło się właśnie w podobny sposób...

Napewno uszczelka bo mu płyn chłodniczy ucieka i pewnie pod tą świece się dostaje a reakcja wiadoma woda + metal = rdza

Tia -po świecy ścieka i ruda się na stykach się odkłada.Kużwa brednie jakoweś zardzewiałe.
Utlenianuie zachodzi przy reakcji Fe+H2O.?Masz przeciek i ot wsio.Zmień olej ,na mineral, dodaj polepszacza i śmigaj jeszcze 20 000.Jak zdechnie w międzyczasie to przyklej łatke poprzedniemu właścicielowi.I tak Ty pokrywasz kosztorys.Jak bym widdział,na pewne,że pośmiga ,to wlałbym nawet domestos.

Cytat:
2008-12-18 23:56:41, gafcio pisze:
Tia -po świecy ścieka i ruda się na stykach się odkłada.Kużwa brednie jakoweś zardzewiałe. Utlenianuie zachodzi przy reakcji Fe+H2O.?Masz przeciek i ot wsio.Zmień olej ,na mineral, dodaj polepszacza i śmigaj jeszcze 20 000.Jak zdechnie w międzyczasie to przyklej łatke poprzedniemu właścicielowi.I tak Ty pokrywasz kosztorys.Jak bym widdział,na pewne,że pośmiga ,to wlałbym nawet domestos.