Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-09-18 10:34:47 No więc (wiem, wiem -> tak się nie rozpoczyna zdania, ale... lubię łamać zasady & konwenanse) -> musze kontynuować koci wątek (rozpoczęty w wątq "Poznajmy się...") tutaj. Powodem jest oczywiście interwencja Strażnika Porządq i Wielkiego Forumowego Inkwizytora pochodzącego z Gór.
Tak w kontekście kastracji kłota -> znacie to (ze Słownika Kocio-Ludzkiego KOTalińskiego): raauuu -> Myślę, że teraz poświęcę trochę czasu na toaletę swoich najbardziej intymnych części ciała. mrauuu -> Z żalem muszę stwierdzić, że niektóre z intymnych części mojego ciała nie powróciły ze mną do domu po tej ostatniej wizycie u weterynarza. ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-09-18 10:37:05 Przypominam też "Zasady dla opiekuna kota":
*Kot nie może przebywać w domu. *OK., kot może przebywać w domu, ale tylko w określonych pomieszczeniach. *OK., kot może przebywać we wszystkich pomieszczeniach, ale nie wolno mu łazić po meblach. *Kot może łazić TYLKO po starych meblach. *No dobra... Kot może łazić po wszystkich meblach, ale nie może spać na łóżku. *Kot może spać na łóżku, ale nie wolno mu wchodzić pod kołdrę czy na poduszkę. *OK., kot może wejść pod kołdrę albo na poduszkę, ale tylko za pozwoleniem człowieka. *No dobrze.... Kot może spać pod kołdra lub na poduszce każdej nocy. *Człowiek musi poprosić kota o pozwolenie aby mógł spać pod kołdrą, ale TYLKO kot może leżeć na poduszce. |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-09-18 10:41:39 Aha -> Adaś&Co -> zapodaj mi prosze adres emaliowy do siebie (nie mogę jakoś znaleźć), to Ci puszczę jakieś zdjęcie Miauczyńskiego. |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-09-18 12:13:37
Kastrownik już ją dopadł, czy nie będzie kastrowana? |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-09-18 12:25:33 Mariusz,zapodaj i mi taką fotkę ![]() kurak2002@go2.pl Meila Adama mam,wyśle Ci na priva, ok? Pzdr Grzesiek |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-09-18 13:12:29 aha, doda, ze mialem (w sumie mam) jeszcze kocice.
Zostala u rodzicow, kiedy sie wyprowadzalem... a potem to pojawil sie moj i juz zostala permanentnie. Ona z kolei to typowy dachowiec, chyba z domieszka jakiegos tygrysa albo przynajmniej rysia. Zastrzyk u weterynarza to cala procedura, lacznie z zakladaniem kolczug. Kiedys na sczepionce uwalila mnie tak przez gube rekawice, ze kciukiem nie ruszalem przez tydzien, azotarlem sie o rentgen czy aby nie zlamany... zaatakowal kiedys rotwielera, pies uciekl. mam swiadkow. Atakuje obcych, do rodzicow normalnie czasem wejsc nie mozna (mozna jak kot spi) - a gryzie franca naprawde bolesnie i mocno. Kolega ma blizne na nodze, wyhapala mu kiedys kawalek miesa... ALe to dzicz, nie to co moje rasowe bydle. MOJ kot dla odmiany wykazuje praktycznie zerowa aktywnosc. Nawet n pranie z uzyciem szamponu reaguje najwyzej pojedynczym miau. a zeby kogos ugryzl...jej, jak za kims leb obroci, to nie jestem dumny, a zdumiony.... co kot, to charakter. PS. Mario, foto w umywalce po prostu mnie rozwalilo!!!! rewela, siersciuch pierwsza klasa! adasco |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-09-18 13:53:01
Jak nie znajdziemy dobrego kandydata na kolegę dla Miauczyńskiego, a Wam zabraknie chętnych, to dajcie znać -> możemy ew. pomysleć nad przygarnięciem futrzaczka ![]() |
![]() Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-09-18 14:00:21
Nasz też ma zlew na wszystko. Te rasowomodyfikowane egzemplarze tak mają ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-09-18 18:42:08 Wlasnie mi uswiadomiles, ze moj kot ma 1 (slownie jedno!) zdjecie. Ale nawet tego nie moge wyslac, bo Twoj maill zostal w pracy...
jak mi go dasz, to wysle. zaraz sprobuje kota zeskanowac. Ciekawe, czy sie uda. Sprobuje przelozyc go na skaner jak usnie..... |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2003-09-18 18:46:46 kastracja wplywa leniwie i oslupiale na kota, moj pers tylko spi i go nic nie obchodzi,ale czasami ma odchyly i zasowa po mieszkaniu, rok temu tak zasowal i nie wyrobil w przedpokoju na zakrecie i przyrznal w naroznik sciany, co skonczylo sie przetraceniem kregoslupa,weterynarze nie dawali mu nadzieji, ale znajomy ojca weterynarz nie poddal sie i kotek jest jak "nowy". |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-09-18 20:19:10 dlatego ja wolę rybki. nie trzeba ich kastrować, ani wyprowadzać na spacer przy minus 20 ![]() swoje 30 sztuk trzymam w dwóch akwariach. są śliczne. ![]() Przemek, ty barbarzyńco... trzymać rybkę w kuli... a fe. (o ile Florka to ryba ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-09-18 20:36:38 Mysle Goral, ze kot moich rodzicow tez polubilby rybki ![]() wedzone wrecz uwielbia. zwlaszca fladry.... a Ty jakie masz???? |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-09-18 21:08:04 w małym labiryntowce, a w dużym pielęgnice dorastające do 20cm |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-09-18 23:00:49 Pielegnice powiadasz...
to one raczej by kota polubily ![]() 20 cm...? to akurat na mala patelnie.... ja mialem kiedys tylko gupiki, dalem kuzynowi, bo po jakis czasie z 4 zrobilo sie ich z 10 razy tyle.... i na tym skonczylem przygode z rybami... a te labiryntowce to jakie sa???? nigdy o nich nie slyszalem..... rybki dziele na glonojady welony i inne. Wzglednie na jadalne lub nie. Ale konkretniej jak wygladaja te labiryntwce?.... to te bez oczu??? e, chyba nie. Dawno w zoo nie bylem ![]() |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-09-18 23:08:17 Bojownik Syjamski jest np. labiryntowcem. tzn, posiada narząd zwany laburyntem, dzięki któremu może oddychać powietrzem atmosferycznym.
Ja mam jeszcze kilka Prętników Karłowatych. i Fantomy Czarne z rodziny kąsaczykowatych. plus oczywiście służbę oczyszczania: kirysy, glonojady itd |
![]() raski SYMPATYCZNY GOŚĆ W124 230TE i BMWe38 ... gdzieś na lubelskim zadupiu | 2003-09-18 23:11:23 No dobra - z racji zawodu...............
OGŁASZAM SIE SAMOZWAŃCZYM OPIEKUNEM, WŁADCĄ, MONARCHĄ, CESARZEM, CAREM, SZAMANEM tego wątku ![]() Jakby co to wiecie gdzie sie zgłaszać [ wiadomość edytowana przez: raski dnia 2003-09-18 23:15:10 ] |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-09-18 23:16:13 do najbliższewgo szpitala? ![]() |