Xenony - montaż

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak to jest z tymi xenonami, czy można zamontować coś takiego do swojego samochodu i legalnie poruszać się po drogach publicznych? Kupuję oryginalne przetwornice, wymieniam reflektory na te dedykowane pod xenon, kupuję markowe żarniki ... no właśnie co z autopoziomowaniem i spryskiwaczami reflektorów? Czy to jest konieczne? Jedni twierdzą, że wymagane jest to w samochodach nowych, inni twierdzą, ze tych produkowanych po 2005 roku, a jeszcze inni, że we wszystkich samochodach bez wyjątku. Podobno pierwsze samochody z xenonami nie miały samopoziomowania, a jednak były/są dopuszczone do ruchu. Jak to w końcu z tym jest?

witam. jeżeli chcesz zamontowac oryginalne zenoony to nikt co nie udowodni ze nie były oryginalnie ( przynajmniej policja ani diagnosta). ale nie o to chodzi. ponieważ raczej wszystkie auta miały regulacje xenonow. a zmienia to pole widzenia. ale zawsze możesz sprobować. tylko czy jest to opłacalne??

ja sobie zamontowałem z wella i szczerze polecam firmę, akurat warsztat miałem pod nosem nie narzekam sobie jak ktoś z śląska to zawsze może zajrzeć Well - Done

diagnosta podbił mi przegląd bez problemów i z policją też jej nie ma za to komfort jazdy lepszy