MotoNews.pl

LPG problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam tak skrótowo na benzynce wszystko ok trzyma obroty i ładnie się zbiera na gazie pyta obroty w ok 800 i wachadło 2000 -800 krokowy dzisiaj rozebrałem wypadł środek więć go skręciłem (bez spręzyny, śrubki i swożnia) i dalej pyta nie trzyma obrotów dopiero po odpięciu akumu jest lepiej da się jeżdzić na gazie ale objawy jak opisane wyżej .Coraz bardziej wku..ia mnie to auto chyba go spuszczę do wisły i kupię coś innego np.
NUBIRKA 2

[ wiadomość edytowana przez: Rospur dnia 2008-11-11 16:49:01 ]

Cytat:
2008-11-11 16:34:39, Rospur pisze:
Witam tak skrótowo na benzynce wszystko ok trzyma obroty i ładnie się zbiera na gazie pyta obroty w ok 800 i wachadło 2000 -800 krokowy dzisiaj rozebrałem wypadł środek więć go skręciłem (bez spręzyny, śrubki i swożnia) i dalej pyta nie trzyma obrotów dopiero po odpięciu akumu jest lepiej da się jeżdzić na gazie ale objawy jak opisane wyżej .Coraz bardziej wku..ia mnie to auto chyba go spuszczę do wisły i kupię coś innego np. NUBIRKA 2 [ wiadomość edytowana przez: Rospur dnia 2008-11-11 16:49:01 ]

Może wyreguluj instalację... a ta Nubka- bez kołpaka i ciekawe po co mu gaz z takim przebiegiem...

Cytat:
skręciłem (bez spręzyny, śrubki i swożnia) i dalej pyta nie trzyma obrotów

qrde -skręć jeszcze raz ,bez tej reszty co została albo tylko rozkręć i czymś przykryj.

nubira to ta dla jaja

HAHA zrobione bez regulacji instalacji ,ale do rzeczy silnik ciągnął lewe powietrze z rury pomiędzy filtrem a przepustnicą z góry wyglądało że jest ok ale jak ją całkiem wyciągłem to od spodu można było palce wkładać takie dziury na łamaniu ,profilakltycznie zaizolowałem dokładnie skręciłem i jazda ,wszystko ok jeszcze lepiej niż przed awarią obroty nie skaczą na postoju trzyma tak ok 900 pojezdze trochę jak będzie ok to zamykam temat.